9 Banka Engelli Raporuna Kredi Veriyor! Engelli Maaşına Kredi Veren Bankalar 2022

9 Banka Engelli Raporuna Kredi Veriyor! Engelli Maaşına Kredi Veren Bankalar 2022

Engelli maaşı alan bireylere yönelik kredi veren bankalar aracılığı ile herkes kredi alabilmektedir. Engellilik oranlarına bağlı olarak verilen kredilerden gerekli şartları sağlayan her birey rahatlıkla yararlanabilir.

Engelli maaşı için kredi alınabilen bankaların listesi bir hayli yoğundur. Bu listede yer alan bankalar ve kamu kurum ve kuruluşları aracılığı ile engelli maaşı alınabilmektedir. Engelli maaşı almak için yapılması gereken bazı işlemler ve toplanması istenen belgeler vardır. Engelli maaşı alanlar kısa sürede bankalar aracılığı ile kredi başvurularını tamamlayabilir. Kredi almak isteyenlerin yapması gereken en önemli aşamalardan biri de engelli maaşlarını almak için raporlarını bankaya sunmalarıdır. Engelli maaşı ile kredi almak her engelli bireye sunulan haklar arasında bulunur.

Yüzde 40 Engelli İhtiyaç Kredisi Çekebilir Mi?

Engellilere ihtiyaç kredisi veren birçok banka vardır. Engel oranına göre kredi veren bu bankalar, bireylerin engel oranlarını görmek için rapor talep etmektedir. Kredi alabilmek için engellilik oranının en az yüzde 40 olması gerekir. Yüzde 40’lık bir engel raporu olan kişiler istedikleri takdirde bankalara başvuru yaparak kredi talebi oluşturabilir. Engellilere ihtiyaç kredisi veren bankalar şu şekildedir:

  • PTT Bank
  • Ziraat Bankası
  • İş Bankası
  • Halk Bankası
  • Garanti BBVA
  • Akbank
  • Vakıflar Bankası
  • Denizbank
  • Albaraka Türk

Engellilere Özel Kredi Var Mı?

2021/02/27/engelli-emeklilik-sartlari-nelerdir-engelli-emeklilik-hesaplama-tablosu-2021-k1-1611562146757.jpg

Engelliler için özel krediler vardır ve bu kredilerden sadece en az yüzde 40 engel oranı olan ve bunu kanıtlayabilen kişiler yararlanabilir. Engellilere özel kredilerden yararlanmak için KOSGEB desteklerine de başvuru yapılabilir. KOSGEB engelli bireylere, esnaflara ve girişimlere sıfır faizli kredi desteği sunmaktadır. Bu destekten yararlanmak için kolayca KOSGEB kredisine de başvuru yapılabilir. Engelli maaşı ile kredi almak için birçok bankaya özel başvuru gerçekleştirilebilir.

PTT Engelli Kredisi Nasıl Alınır?

PTT engelli kredisi veren kurumlardan biridir. PTT engelli kredisini almak için başvuruların PTT şubelerine yapılması gerekir. Bu şubelere yapılan başvurular ING Bank, TEB ve Burgan Bank üzerinden alınabilir. Engelli maaşı ile kredi almak isteyenler PTT’ye hızlı başvuru yapabilir.