3600 Ek Göstergede Son Durum Ne? Memur- Sen Başkanı Açıkladı!

3600 Ek Göstergede Son Durum Ne? Memur- Sen Başkanı Açıkladı!

Herkesin merak ettiği 3600 ek gösterge düzenleme çalışmaları, sona yaklaşıyor. İşte ek gösterge düzenlemelerine ilişkin ayrıntılar…

Hemen hemen her gün gündemde yer alan 3600 ek gösterge düzenleme çalışmalarında sona gelindi. Memur- Sen Başkanı Yalçın, konuya ilişkin bir paylaşım yaptı.

3600 Ek Gösterge Nedir, Kimleri Kapsayacak?

3600 ek gösterge memurları ve kamudan emekli olan vatandaşları ilgilendiren bir uygulamadır. Uygulamadan SSK ve Bağ- Kur emeklileri yararlanamamaktalardır. Sınıf, unvan, derece ve hizmetlere göre farklı başlıklar altında incelenen ek gösterge, “katsayı” ismi ile de anılmaktadır. Bu katsayı memur unvanı ile çalışan vatandaşların maaşlarının, emekli ikramiyelerinin ve emekli oldukları zaman alacakları maaşların hesaplanması amacı ile kullanılmaktadır. Ek göstergenin artması, tüm bu mali başlıkların da artmasını sağlamaktadır.

Yılın başından itibaren çok konuşulan konu başlıklarından birisi olan 3600 ek gösterge, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin önderliğinde yürütülen çalışmalar sonucunda çeşitli düzenlemelere tabi tutulacaktır. 3600 ek göstergenin kapsamının genişletileceğine dair açıklamalar yapılmış olsa da henüz ek gösterge düzenlemelerinin hangi meslek gruplarına verileceğine ilişkin net bir bilgi yok. Son yapılan açıklamalar dahilinde uygulamaya polis, öğretmen, hemşire ve din görevlileri eklendi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’ndan Açıklama!

2022/04/06/vedat-bilgin47a15.jpg

Ocak ayına girildiği andan itibaren milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren 3600 ek gösterge başlığına ilişkin açıklamalarda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, düzenleme çalışmalarının sürdüğünü ve bu ayın sonu itibari ile de tamamlanacağını bildirdi. Temmuz ayında da emekli maaşları ve memur maaşları ile ilgili çalışmaların süreceğini bildiren Bakan Bilgin, kimseyi mağdur etmeden geniş kapsamlı bir düzenlemenin geldiğini ifade etti.

Memur- Sen Genel Başkanı Sosyal Medya Hesabından Paylaştı

3600 ek gösterge toplantılarına katılan isimlerden birisi olan Memur- Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, hemen hemen her gün gündeme yeni haberlerin geldiği şu günlere ilişkin bir paylaşım yaptı. Yalçın, resmi Twitter hesabı aracılığı ile yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: “Her gün kamuoyuna birileri bir liste ilan ediyor ki ek gösterge çalışması şöyle olacak böyle olacak diye haberler yapılıyor. Kamu görevlileri de tedirgin oluyorlar. Teklifi görmeden bu konuya ilişkin bir şey söylememiz mümkün değil.”