3 Mayıs Altın Fiyatları Ne Kadar Oldu? Gram Altına Yatırım Yapılır Mı?

3 Mayıs Altın Fiyatları Ne Kadar Oldu? Gram Altına Yatırım Yapılır Mı?

Geride bıraktığımız yılın son aylarından bu yana ekonomi piyasalarında gözlenen olumsuz gelişmeler, yatırımcıların hareketlerini değiştirdi...İşte 3 Mayıs tarihli altın fiyatlarına ve uzman görüşlerine ilişkin haberin ayrıntıları…

2021 yılının son çeyreğinde hem döviz kurlarında hem de altın piyasasında gözlenen ani yükselişler, gündelik hayat akışı içerisinde satın alınan hizmetlerin ve hizmet ürünlerinin arka arkaya zam almasına sebep olmuştu. Ek olarak yatırımcıların da kafasını karıştıran bu durum, piyasa uzmanlarının piyasalara dair güncel yorumlarının yakından takip edilmesine yol açmıştı.

Aralık ayı içerisinde yapılan piyasa müdahaleleri ve geliştirilen yeni ekonomik model sayesinde hızlı bir şekilde gerileyen döviz kurları ve altın fiyatları, yatırımcıları bir nebze de olsa umutlandırmış ancak yeni yıla girilmesi ile birlikte dalgalı hareketlerin tekrar ortaya çıkması, kafaların karışmasına sebep olmuştu.

Birikimlerini değerlendirmek isteyen vatandaşlar, yeni dönemde piyasaların dalgalı hareketlerine karşın nasıl hareket etmeleri gerektiğini öğrenmek adına uzman yorumlarını sıkı bir şekilde takip etmeye başladılar. Ramazan Bayramı dönüşünde işleme açılacak olan yurtiçi piyasalarının gelişmelerini merak eden yatırımcılar ve potansiyel yatırımcılar, altına yatırım yapmalarının mantıklı olup olmadığını araştırmaya devam ediyorlar.

3 Mayıs Ons Altın Fiyatı

Haberin yazıldığı saat itibari ile ons altın 1859 dolar seviyesinden işlem görüyor.

3 Mayıs Güncel Altın Fiyatları

altin.jpg

Haberin yazıldığı saat itibari ile gram altının alış fiyatı 888,95 TL, satış fiyatı ise 889,02 TL olarak bildirildi.

Altına Yatırım Yapmak Mantıklı Mı?

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, geçtiğimi günlerde yapmış olduğu bir açıklamada gram altına yatırım yapmak isteyen vatandaşlar için bazı uyarılarda bulunmuştu. Uzman Memiş gram altının 900 TL’nin altında seyrettiği her seviye için bir alım fırsatı doğurduğunu ancak 900 TL’nin üzerinde gram altın alınmaması gerektiğini iddia etmişti.

Gursesgazetesi yatırım tavsiyesi vermez. Habere konu olan ifadeler, piyasa uzmanlarının görüşlerini barındırmaktadır.