2022 Fakirlik Maaşı Nasıl Alınır? Kimler Fakirlik Maaşı Alabilir? Muhtaçlık Aylığı Kaç TL 2022

2022 Fakirlik Maaşı Nasıl Alınır? Kimler Fakirlik Maaşı Alabilir? Muhtaçlık Aylığı Kaç TL 2022

Aylık geliri olmayan ya da yaşamını idame ettiremeyen vatandaşlara devlet tarafından muhtaç aylığı adı altında fakirlik maaşı veriliyor. Peki; fakirlik maaşı nasıl alınır, kimler alabilir, fakirlik maaşı kaç TL?

Yaşamını idame ettiremeyen ve geçim sıkıntısı içinde olan vatandaşlara devlet tarafından fakirlik maaşı ya da bir diğer adıyla ek bir gelir veriliyor. Muhtaç aylığı; kişilerin temel ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri düzeyde bir ek gelir olarak lanse ediliyor. Geçim sıkıntısı yaşayan ya da hayatını idame ettirmekte güçlük çeken vatandaşlar ise internet üzerinde "Muhtaç Aylığı Kaç TL?" ya da "Kimler Fakirlik Maaşı Alabilir?" şeklinde arama yapıyor. Peki; vatandaşlara yardımcı olmak amacıyla çıkarılan muhtaç aylığı nedir?

Muhtaç Aylığı Nedir?

Muhtaç aylığı; çalışmaya engel durumu olan, yaşı geçkin olan, ailesinin temel ihtiyaçlarını karşılayamayacak kişilere ya da belirlenen diğer şartlara uyum sağlayan kişilere devlet tarafından verilen bir destek maaşıdır. Muhtaç aylığı ya da bir diğer ismiyle Fakirlik Maaşı almak için belirli şartlar belirlenmiştir.

Fakirlik Maaşı Alma Şartları Nelerdir?

Geçim sıkıntısı yaşayan vatandaşlara verilen muhtaç aylığını alabilmenin şartlarının ne olduğu internet üzerinde araştırılıyor. devlet tarafından muhtaç aylığı alabilmek için belirlenen şartlar şu şekilde belirlenmiştir;

  • Başvuru yapan kişinin anne ya da babasının hayatta olmaması
  • Öksüz ya da yetim olan ve desteğe ihtiyacı olan 18 yaş altı çocuklara bakılması ve çocuklardan olunması
  • En az %40 engele sahip olunması
  • Sosyal güvenceye sahip olunmaması
  • Aylık belirli bir gelire sahip olunmaması ya da gelirin, geçim yapılabilecek miktarda olmaması
  • Gelir getiren herhangi bir taşınabilir ya da taşınamaz fark etmeksizin mal varlığına sahip olunmaması

Muhtaç Aylığı Başvurusu Nasıl Yapılır 2022?

Muhtaç aylığından faydalanmak isteyen vatandaşların maaş alabilmeleri için başvuru yapmaları gerekmektedir. Yeni gelen düzenleme ile, başvuruların artık yalnızca yüz yüze değil internet üzerinden de yapılabileceği açıklandı. Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından sağlanan fakirlik maaşına başvuru yapmanın üç yolu bulunuyor. Bu yollar şu şekilde sıralanıyor;

  • Başvuru yapan vatandaşın ikamet adresinin bağlı olduğu Vakıflar Bölge Müdürlüğü'ne giderek yüz yüze başvuru yapılması
  • Posta yolu ile PTT ile Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne başvuru evraklarının postalanması
  • Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün resmi internet sitesi üzerinden başvuru yapılması

Başvuru yapacak olan vatandaşların belirtilen şartları sağlaması gerekiyor.

2022 Fakirlik Maaşı Kaç TL?

Yeni yapılan düzenlemeye göre 2022 yılında verilecek fakirlik maaşı miktarı belirlendi. 2021 yılında 1.037 TL olan Fakirlik Maaşı, 2022 yılı için 1.474 TL olarak belirlendi.