18 Yaşını Doldurmuş Olan Tüm İhtiyaç Sahiplerinin Dikkatine: O Belgeyi Alan Herkese 1474 TL Tutarında Nakit Ödeme Yapılacak!

18 Yaşını Doldurmuş Olan Tüm İhtiyaç Sahiplerinin Dikkatine: O Belgeyi Alan Herkese 1474 TL Tutarında Nakit Ödeme Yapılacak!

Ülke sınırları içerisinde yaşayan ve ihtiyaç sahibi olan tüm vatandaşlara sunulan fakirlik maaşı hizmetinin ayrıntıları belli oldu. Peki, fakirlik maaşı nedir? Fakirlik belgesi nasıl alınır? İşte devletin fakirlik maaşı hizmetine ilişkin detaylar…

Vakıflar Genel Müdürlüğü, ihtiyaç sahibi olduğunu kanıtlayan tüm vatandaşlara düzenli olarak nakit ödeme yapacağını duyurdu.

Fakirlik Maaşı Nedir?

Fakirlik maaşı, devletin ihtiyaç sahibi vatandaşlar için geliştirmiş olduğu sosyal yardım modellerinden biridir. Bu yardım nakdi bir yardımdır ve fakirlik belgesine sahip olan her vatandaş, bu hizmetten yararlanabilmektedir.

Fakirlik maaşı, Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı olarak hizmet veren Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından finanse edilmektedir. Fakirlik belgesini Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne ibraz eden her vatandaş, kurumun fakirlik maaşı ödemesini alabilmektedir.

Yeni yıla girilmesi ile birlikte açıklanmış olan 2021 enflasyon verileri ve yeni asgari ücret tutarı, fakirlik maaşı tutarının da yeniden hesaplanmasını sağlamıştır. Buna göre ilgili şartları sağlayarak Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün fakirlik maaşı hizmetinden yararlanmaya hak kazanan ihtiyaç sahibi vatandaşlara ödenecek olan aylık yardım tutarı, 1.474,07 TL olarak belirlenmiştir.

Fakirlik Belgesi Nereden ve Nasıl Alınır?

fakirlik.jpg

Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün sunmuş olduğu başta fakirlik maaşı hizmetinden ve gıda, barınma, burs gibi diğer hizmetlerinden yararlanabilmek için fakirlik belgesine sahip olmak gerekmektedir. Söz konu belge muhtarlık ofislerinden veya diğer yerel yönetim kurumlarından alınabilmektedir. Fakirlik belgesinin alınabilmesi için sağlanması gereken şartlar ise şu şekilde belirlenmiştir:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak
  • 18 yaşın üzerinde olmak
  • Sigortalı olarak istihdam edilmemiş olmak
  • Konut, araç gibi gayrimenkullere sahip olmamak
  • Başvuru yapılan muhtarlığın sorumluluğu içerisinde olan bölgede ikamet ediyor olmak
  • Gelir testi sonucunda yoksulluk sınırının altında çıkmak

Fakirlik Maaşı İçin Nereye Başvuru Yapmak Gerekir?

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından finanse edilen ve PTT aracılığı ile ihtiyaç sahiplerine ulaştırılan fakirlik maaşı hizmetinden yararlanabilmek için Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün hizmet binalarına başvuru yapılması gerekmektedir. Başvurular, ihtiyaç sahibi tarafından bizzat yapılmalıdır.