112 Acil Çağrı Merkezi Başvuruları Başladı! İşte Başvuru Şartları!

112 Acil Çağrı Merkezi Başvuruları Başladı! İşte Başvuru Şartları!

112 Acil çağrı karşılama merkezine personel alımı yapılacak. Peki ön başvurular ne zaman yapılacak? 112 Acil personel alım şartları nelerdir? Detaylar gursesgazetesi.com'da.

İçişleri Bakanlığı tarafından 112 acil çağrı karşılama merkezine personel alımı yapılacak. Ön başvuruların sonuçlarına göre kişiler mülakat ile işe alınabilecek. Başvurular hem ön lisans hem de lisans için iki ayrı başlıkta yapılabilmektedir. Başvuru yapacak olan kişilerin ön lisans ve lisans şartlarına bakması gerekmektedir. İkisi için de farklı şartlar bulunmaktadır. Bu şartlar şu şekildedir;

112 Acil Ön Lisans Başvuru Şartları

  • Başvuru yapacak kişinin, 2 yıllık herhangi bir bölümden mezun olması gerekmektedir.
  • Başvuru yapacak kişinin, mesleki anlamda tecrübeye sahip olması gerekmektedir.
  • Başvuru yapacak kişinin, 4/B olarak çalışılmıyor olması gerekmektedir.
  • Başvuru yapacak kişinin, KPSS sınavına girerek KPSS puan türünü almış olması gerekmektedir.

112 Acil Lisans Başvuru Şartları

  • Başvuru yapacak kişinin, herhangi bir bölümden lisans mezunu olması gerekmektedir.
  • Başvuru yapacak kişinin, 4/B sözleşmeli olarak çalışmış ise bile bu çalışma sürecinin üzerinden en fazla 1 sene geçmiş olması gerekmektedir.

Peki bahsedilen 4/B çalışma ne demektedir?

4B Çalışma: Sözleşmeli personel olarak da bilinmektedir. Kamu kurumlarında sözleşme ile yıllık olarak çalışılmasıdır. Bağ-Kur olarak da bilinen bu kişiler işçi sayılmayan kamu görevlisi olarak tanımlanabilmektedir.

112 Acil Çağrı Başvuru Şartları

Tüm bunların yanı sıra 112 Acil Çağrı Merkezinde çalışabilmek için de kişilerin taşıması gereken belli başlı özellikler bulunmaktadır. Bu özelliklere sahip olan bireyler ancak 112 Acil Çağrı Merkezinde çalışabilmektedir. Bu nedenle bu özellikleri bilmek son derecek önemlidir. Aşağıdaki özellikleri taşıyan bireyler, lisans ve ön lisans şeklinde başvurulara bakarak ancak o şekilde başvuru yapabilmektedir. 112 Acil Çağrı başvuru şartları ise şu şekildedir;

  1. Başvuru yapmak isteyen kişilerin, T.C. vatandaşı olması gerekmektedir.
  2. Başvuru yapmak isteyen erkek adayların, askerlik engeli bulunmaması gerekmektedir.
  3. Başvuru yapmak isteyen kişilerin, devlet tarafından kamu hakkını el konulmamış olması gerekmektedir.
  4. Başvuru yapmak isteyen kişilerin, işe alım yapacak yani çalışılacak olan il sınırları içerisinde yaşıyor olması gerekmektedir.

112 Acil Çağrı Merkezi Başvuruları Nasıl Yapılır?

İnternet sitesi üzerinden yapılan başvurular, form doldurma sayesinde gerçekleştirilebilmektedir. Formda gerekli olan tüm bilgiler doldurulduktan sonra, kaydedilerek gönderilmektedir. Bilgileri eksiksiz ve doğru doldurup kaydetmek son derece önemlidir.