0,89 ve 0,99 Faizli Konut Kredisinden Sonra TOKİ Harekete Geçti: Geliri 10 Bin TL’nin Altında Olan Vatandaşlar Başvurabilecek!

0,89 ve 0,99 Faizli Konut Kredisinden Sonra TOKİ Harekete Geçti: Geliri 10 Bin TL’nin Altında Olan Vatandaşlar Başvurabilecek!

Geçtiğimiz günlerde düzenlenen son kabine toplantısında müjdelenmiş olan 0,89 ve 0,99 faiz oranlı konut kredisi paketinden sonra bir müjde de TOKİ’den geldi. TOKİ, haziran ayında detaylarını açıklayacağı kredi paketine ilişkin açıklamalarda bulundu.

9 Mayıs Pazartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde düzenlenmiş olan kabine toplantısından, ev sahibi olmanın hayalini kuran vatandaşlar için müjdeli kararlar çıkmıştı. Toplantı sonrasında kameraların karşısına geçen ve toplantı kararlarına ilişkin açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sıfır konut almak isteyenlere 120 ay vade ve yüzde 0,99 faiz oranı karşılığında konut kredisi hizmeti sunulacağını, döviz ve altın birikimlerini bozdurarak sıfır veya ikinci el konut satın almak isteyenlere ise 120 ay vade ve yüzde 0,89 faiz oranı karşılığında konut kredisi hizmeti sunulacağını açıklamıştı.

Aynı toplantı sonrasında TOKİ evlerine yönelik de açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 30 milyarlık ödeneğin ayrıldığını ve ilgili kampanyanın detaylarının haziran ayı gibi netleşeceğini bildirmişti.

TOKİ’den 240 Ay Vade Karşılığında Ev Sahibi Olma Fırsatı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın TOKİ açıklamalarından sonra ev sahibi olmaya yönelik heyecanları artan vatandaşlar, ilgili kampanyanın detaylarını merak etmeye başladılar. Konuya yönelik tam detaylar henüz belli olmamış olsa da TOKİ’nin 240 ay vade ve yüzde 10 peşinat karşılığında kredi hizmeti sunacağı net olarak biliniyor. Ayrıca yapılan açıklamalara göre TOKİ’ye olan borç kapanmadan, konutların devredilmesine izin verilmeyecek.

Aylık Ortalama Gelir Şartı Aranacak!

2019/08/07/806x378-toki-kayasehir-kura-cekilis-sonuclari-burada-26-haziran-toki-21-kura-cekilisi-sonuclari-sirali-tam-liste-1561534282352-16-9-1561610457f68fa.jpg

TOKİ tarafından yapılmış olan açıklamalara göre ilgili yeni kredi kapsamında satışa sunulacak olan konutların fiyatlarının, 400 bin TL’den başlayacağı bilgisi kaydedildi. Konut kredisi hizmetinden yararlanmak isteyen vatandaşlardan toplam hane halkı gelirinin 10 bin TL’den fazla olmaması şartı aranacak. Bu tutar, İstanbul’da yaşayan vatandaşlar için 11 bin 500 olarak belirlenecek.

TOKİ Evlerini Kimler Satın Alabilir?

TOKİ tarafından hizmete sunulacak olan kredi kampanyası kapsamında dul, yetim, emekli, vazife ve harp malullüğü bulunan vatandaşlar ev sahibi olabilecekler.