0,89 ve 0,99 Faizli Devlet Konut Kredisi Kampanyası İçin Başvurular Başladı Mı? Konut Kredisi Geri Ödeme Tutarları

0,89 ve 0,99 Faizli Devlet Konut Kredisi Kampanyası İçin Başvurular Başladı Mı? Konut Kredisi Geri Ödeme Tutarları

Geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından müjdelenmiş olan düşük faizli devlet destekli konut kredisi paketleri, sıklık ile sorgulanmaya devam ediyor. Peki söz konusu kredi paketlerinin başvuruları başladı mı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde gerçekleştirilmiş olan kabine toplantısı, birçok müjdeli kararın alınmasını sağladı. Toplantı sonrasında alınan kararları açıklamak üzere kameraların karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni dönemde artan hammadde fiyatları ve diğer faktörlerden ötürü fahiş fiyatlardan satışa sunulan konutlara ilişkin, vatandaşa destek haberi verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan hem sıfır hem de ikinci el konutlar için iki ayrı destek paketinin düzenlendiğini açıkladı. Erdoğan’ın açıklamalarından sonra kendi evlerinin sahibi olabilmek adına umutlanan vatandaşlar, söz konusu devlet destekli konut kredisi paketleri için başvuruların başlayıp başlamadığını araştırmaya koyuldular.

Devlet Destekli 0,99 Faiz Oranlı İlk Evim Konut Kredisi 2022

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından müjdelenen ilk konut kredisi paketi, “İlk Evim Konut Kredisi” ismi ile duyuruldu. Bu paketten yalnızca ilk evini satın olacak olan vatandaşların yararlanabilecekleri belirtilirken, faiz oranı yüzde 0,99, azami vade sayısı ise 120 ay olarak duyuruldu. Çekilecek tutarlara göre ödenecek olan taksit miktarları ise şu şekilde belirlendi:

  • 300 bin TL: 4.283 TL
  • 500 bin TL: 7.138 TL
  • 1 milyon TL: 14.277 TL

Devlet Destekli 0,89 Faiz Oranlı Genişletilmiş Konut Kredisi 2022

konut-kredisi-001.jpg

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından müjdelenen ikinci konut kredisi paketi, “Genişletilmiş Konut Kredisi” ismi ile duyuruldu. Satın alınacak olan konutun en az yüzde 50’sinin döviz veya altın ile ödenmesi durumunda devreye girecek olan paketin faiz oranı %0,89 olarak belirlendi. Çekilecek tutarlara göre ödenecek olan taksit miktarları ise şu şekilde bildirildi:

  • 300 bin TL: 4.078 TL
  • 500 bin TL: 6.797 TL
  • 1 milyon TL: 13.594 TL

Devlet Destekli Konut Kredisi Paketlerine Başvurular Başladı Mı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından müjdelendikleri günden bu yana arama motorlarında sıklık ile sorgulanan konu başlıkları arasında yer alan devlet destekli, düşük faizli konut kredisi paketleri için henüz başvurular başlamadı.