0,89 ve 0,99 Faiz Oranlı Konut Kredisi İçin Başvuru Ekranı! Başvurular Nereden Yapılacak, Kimler Başvuru Yapabilecek?

0,89 ve 0,99 Faiz Oranlı Konut Kredisi İçin Başvuru Ekranı! Başvurular Nereden Yapılacak, Kimler Başvuru Yapabilecek?

Geçtiğimiz haftalarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından müjdelenen düşük faizli konut kredisi kampanyaları için geri sayım başladı. Bankalar, kredi hizmeti vermek için hazırlıklarını sürdürüyorlar.

Yaklaşık olarak 2 hafta önce duyurulmuş olan düşük faizli, devlet destekli konut kredisi kampanyalarının ayrıntıları belli oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Düşük Faizli Konut Kredisi Müjdesi!

9 Mayıs tarihinde gerçekleştirilen kabine toplantısı sonrasında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, artan konut fiyatlarına karşın iki ayrı kredi paketi aracılığı ile vatandaşlara destek olunacağını ve faiz oranlarının yüzde 1’in altında tutulacağını müjdelemişti.

Düşük Faizli, Devlet Destekli Konut Kredisi Kampanyalarına Kimler Başvuru Yapabilecek?

konut-kredisi-002.jpg

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 9 Mayıs günü gerçekleştirilen kabine toplantısından sonra müjdelemiş olduğu düşük faizli konut kredisi kampanyalarının detayları belli oldu. Yapılan açıklamalara göre hem 0,89 hem de 0,99 faiz oranlı konut kredisi hizmeti, 2milyon TL’ye kadar olan konutlar için geçerli olacak.

Devlet desteği ile sunulacak olan yüzde 0,89 faiz oranlı konut kredisi hizmeti “Genişletilmiş Konut Kredisi Paketi” ismi ile başvurulara açılacak. Bu kredi kampanyasından satın alınacak olan konutun en az yarı fiyatını döviz veya altın birikimleri ile ödeyebilenler yararlanabilecek. Vade sayısı ise en fazla 120 ay olacak. Ayrıca söz konusu kredi hizmeti hem ikinci el hem de sıfır konutlara sunulacak.

Devlet desteği ile sunulacak olan yüzde 0,99 faiz oranlı konut kredisi hizmeti “İlk Evim Konut Kredisi Paketi” ismi ile başvurulara açılacak. Sıfır konutlar için geçerli olan bu kampanyadan, 120 ay vade ile yararlanılabilecek.

Düşük Faizli, Devlet Destekli Konut Kredisi Kampanyalarına Nasıl ve Nereden Başvuru Yapılabilecek?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından müjdelenmiş olan 0,89 ve 0,99 faiz oranlı konut kredisi kampanyaları için henüz başvuru ekranları açılmadı. Başvuruların haziran ayı itibari ile Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halk Bankası tarafından kabul edileceği tahmin ediliyor. Banka şubelerinden verilecek olan konut kredisi hizmetinin, finansman hizmeti olarak Ziraat Katılım Bankası ve Vakıf Katılım Bankası tarafından sunulup sunulmayacağı henüz bilinmiyor.