0,89 Faiz Oranlı Konut Kredisinde Son Durum Ne? Düşük Faizli Konut Kredisi İçin Başvurular Açıldı Mı?

0,89 Faiz Oranlı Konut Kredisinde Son Durum Ne? Düşük Faizli Konut Kredisi İçin Başvurular Açıldı Mı?

Kendi evinin sahibi olmak isteyen vatandaşlar için müjdelenmiş olan 0,99 ve 0,89 faiz oranlı konut kredisi hizmetlerine ilişkin araştırmalar sürüyor. Vatandaşlar, 0,99 faiz oranına sahip olan Genişletilmiş Konut Kredisi için başvuru ekranları açıldı mı?

Altın fiyatlarının ve döviz kurlarının yukarı yönlü hareketlerinden etkilenerek zamlanan hammaddeler, emlak sektörünü de direkt olarak etkiledi. Hem sıfır hem de ikinci el konutların fahiş rakamlara ulaşmasına sebep olan bu durum, yeni dönem içerisinde kendi evinin sahibi olma planları yapan vatandaşları, hayal kırıklığına uğrattı.

Bu zamana kadar kendi evlerinin sahibi olabilmek adına birikim yapmış olan ancak artan konut fiyatlarından sonra birikimleri, bir ev satın alabilme konusunda yetersiz kalan vatandaşlar, konuya ilişkin ümitlerini kaybetmişken sevindiren haber 9 Mayıs tarihinde gerçekleştirilen kabine toplantısında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan geldi. Erdoğan, 0,89 ve 0,99 faiz oranlarına sahip olan iki farklı kredi destek hizmetini müjdeledi.

Erdoğan’ın düşük faizli konut kredilerinin müjdesini vermiş olmasından sonra 0,99 faiz oranına sahip olan İlk Evim Konut Kredisi hizmeti, başvurulara açıldı. Ancak 0,89 faiz oranına sahip olan Genişletilmiş Konut Kredisi hizmetine ilişkin bir açıklama yapılmadı. 0,89 faizli konut kredisi hizmeti için gereken şartları sağlayan vatandaşlar, başvuru ekranlarının ne zaman açılacağını sorgulamaya devam ediyorlar.

Genişletilmiş Konut Kredisi Hizmeti Nedir?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından müjdelenmiş olan ve 0,89 faiz, 2 milyon üst limit, 120 ay azami vade içeriği ile hizmete sunulacak olan Genişletilmiş Konut Kredisi, satın alacak olduğu konutun değerinin yarısını döviz veya altın birikimleri ile ödeyecek olan vatandaşları kapsayan bir devlet kredi paketi olarak tanımlanabilmektedir.

Genişletilmiş Konut Kredisi Başvuruları Başladı Mı?

konut-kredisi-001.jpg

Döviz kurlarında ve altın fiyatlarında gözlenen dengesiz hareketlere bağlı olarak hala çalışmaları süren Genişletilmiş Konut Kredisi hizmeti için henüz bir başvuru duyurusu yapılmadı.

Başvurular Nereden Yapılacak?

Genişletilmiş Konut Kredisi başvuruları, tıpkı İlk Evim Konut Kredisi hizmetinde olduğu gibi kamu bankaları tarafından kabul edilecek.