Yüz Kızartıcı Suçlar Nelerdir? Polisliğe Engel Olur Mu?

Yüz Kızartıcı Suçlar Nelerdir? Polisliğe Engel Olur Mu?

Yüz kızartıcı suçlar polis olmaya engel olur mu? Yüz kızartıcı suçlar nelerdir? Polis olmak isteyen adaylar polislik için belirlenen şartların neler olduğunu merak ediyor.

Yüz Kızartıcı Suçlar Polisliği Engeller Mi?

Polis olmak isteyen adayların merak ettiği sorulardan biri de yüz kızartıcı suçların polisliğe engel olup olmaması oldu. Polis olmak isteyenler birçok eğitimden geçmektedir. Bu eğitimler POMEM, PMYO, PAEM olarak bilinmektedir. Eğitim süreci Emniyet Genel Müdürlüğüne bağlı olarak gerçekleşmektedir.

Bu eğitimlere katılabilmek için polis adaylarının belirli şartlara uyuyor olması gerekmektedir. Polis eğitimine alınacak olan adaylar için başvuru kılavuzu yayınlanır. Bu kılavuzda yer alan şartları sağlayan adaylar eğitime başlayabilir. Her alımda bu durum geçerlidir. Alımlardan öne başvuru kılavuzları yayınlanmaktadır. Başvuru şartları arasında neler olduğu ve yüz kızartıcı suçların polisliği etkileyip etkilemediği merak ediliyor.

Polis Olma Şartları

Polis olma şartları adaylar tarafından merak ediliyor. Belirlenen şartlara uyan polis adayları eğitime başlayabilmektedir. Bu başvuru şartları Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından belirlenmekte ve yayınlanmaktadır. Bu şartlar şunlardır:

-Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak.

-Erkekler için en az 167 cm olma şartı.

-Kadınlar için en az 162 cm olma şartı.

-Uyuşturucu, alkol veya madde kullanımı nedeniyle tedavi görmüş veya görüyor durumda olmamak.

-Kamu haklarından yoksun olmak.

-Güvenlik soruşturmasının olumlu olması.

-Arşiv soruşturmasının olumlu olması.

-Sağlık nedeni dışında polis eğitim kurumlarından çıkarılmamış durumda olmak.

-Bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezası almamış olmak.

Yüz Kızartıcı Suçlar Nelerdir? Polisliğe Engel Olur Mu?

Yüz kızartıcı suçlar nelerdir ve polisliğe engel olur mu, polis adayları tarafından merak edilmektedir. Yüz kızartıcı suçlar şunlar olarak bilinmektedir:

-Hırsızlık Suçu,

-Dolandırıcılık Suçu,

-Güveni Kötüye Kullanma Suçu,

-Özel Belgede Sahtecilik Suçu,

-Resmi Evrakta Sahtecilik Suçu,

-Parada Sahtecilik Suçu,

-Kıymetli Damgada Sahtecilik,

-Mühürde Sahtecilik Suçu,

-Hileli İflas Etme,

-Görevi Kötüye Kullanma Suçu,

-Rüşvet Suçu,

-İrtikap Suçu,

-Zimmet Suçu.

Polis olmak isteyen adaylar, yukarıda belirtilen yüz kızartıcı suçlardan birini yaptıysa polis olma hakkını kaybetmekte ve eğitimlere katılamamaktadır. Bunun ile ilgili duyuru Resmi Gazete’de de yayınlanmıştır. Resmi Gazete’de yayınlanana göre; zimmet, rüşvet, inancı kötüye kullanmak, irtikap, taciz, ihtilas, hırsızlık gibi yüz kızartıcı suçlardan dolayı kovuşturması olanlar polislik mesleğini yapamazlar.

Yukarıda belirtilen yüz kızartıcı suçlardan biri nedeniyle kovuşturma içerisinde olanlar ve belirlenen şartlara uymayanlar polislik için başvuru da bulunamamakta ve polislik eğitimlerine de katılamamaktadır. Belirlenen şartları sağlayan ve suçu bulunmayan polis adayları başvurudan sonra eğitim sürecine başlar. Eğitim sürecini başarıyla tamamlayan adaylar polislik görevini icra etmeye başlamaktadır.