Trafikte bu kuralı ihlal edenlere kötü haber! 4 bin liranın üzerinde cezası var aman dikkat

Trafikte bu kuralı ihlal edenlere kötü haber! 4 bin liranın üzerinde cezası var aman dikkat

Trafiğe çıkan her sürücünün uyması gereken kurallar bulunuyor. Kurallara uymak can ve mal kayıplarının önüne geçmeye engel olurken kural ihlallerinde ödenmesi gereken cezalar da bulunuyor.

Trafiğin güvenli ve hızlı akışını sağlamak için kurallara uymak gerekiyor. Söz konusu kurallar belirlenirken yaya, yolcu ve sürücülerin can ve mal güvenliğinin sağlanması amaçlanıyor. Belirlenen kurallara uyulmaması büyük bir sorun teşkil ederken bunun önüne geçmek amacıyla da çeşitli yaptırımlar uygulanıyor.

Belirlenen trafik kurallarına uymayan sürücüler için cezai işlemler uygulanırken söz konusu cezalar da her yıl yeniden değerleme oranına bağlı olarak artış gösteriyor. Kurallara uymayanlara yapılan denetim ve uygulamalar sırasında cezai işlemler uygulanıyor. Bu yazımızda hız limit aşımı olarak bilinen kural ihlalinde verilen para cezasını derledik.

HIZ LİMİTİNİ AŞANLARA 4064 TL PARA CEZASI

Yeniden değerleme oranına göre trafik cezalarına yüzde 112,9 oranında zam yapılırken trafik cezaları da hayli yüksek rakamlara ulaştı. Hız limitini aşarak araç sürenler can ve mal güvenliği için tehdit oluştururken hız limit aşımı;

yüzde 10 - 30,

yüzde 30 - 50,

yüzde 50'den fazla olarak belirlendi.

ceza-rakamlari.jpg

2023 yılında hız limiti aşımı cezaları da belli oldu. Buna göre en düşük tutar 951 TL olarak kayıtlara geçerken en yüksek de 4 bin 64 TL olarak belirlendi.

İşte tutarlar;

Hız sınırını yüzde 10 - 30 oranında aşmanın cezası: 951 TL

Hız sınırını yüzde 30 - 50 oranında aşmanın cezası: 1.979 TL

Hız sınırını yüzde 50’den fazla aşmanın cezası: 4.064 TL

Söz konusu cezaları ödememek için kurallara uyulması gerekiyor.