18-35 yaş arası dikkat! AFAD 2024 yılı personel alım ilanını duyurdu

18-35 yaş arası dikkat! AFAD 2024 yılı personel alım ilanını duyurdu

AFAD tarafından yayımlanan son ilana göre 18-35 yaş arasında uzman yardımcısı kadrosunda alımın yapılacağı öğrenildi.

İş arayan kişiler için AFAD, yıl sonu iş ilanlarını duyurdu. Yapılan açıklamalara göre uzman yardımcısı kadroları için alımların gelecek seneden itibaren yapılmaya başlanacağı ifade edildi.

Bu çerçevede başvuru yapmak isteyen kişilerin sağlaması gereken şartlar ve önemli detaylar tek tek açıklandı.

AFAD UZMAN YARDIMCISI ALIMLARINA BAŞLIYOR!

İlan hakkında yapılan açıklamalara göre Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından toplamda 15 personel alımının yapılacağı öğrenildi. Kişilerin sağlaması gereken başvuru şartları ve kadrolar hakkında yayımlanan tablo şu şekildeydi;

basvuru.jpg

BAŞVURU ŞARTLARI DUYURULDU!

AFAD tarafından yayımlanan ilana göre 70 ve 80 KPSS puanı ile alımların yapılacağı kadrolar için sağlanması gereken başvuru şartları şu şekilde verildi;

  • 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartları taşımak.
  • 2024 yılı Ocak ayının birinci günü itibarıyla 35 (otuz beş) yaşını doldurmamış olmak. (01.01.1989 tarihinden sonra doğmuş olmak.)
  • Erkek adaylar için giriş sınavı tarihinde askerlikle ilgisi bulunmamak, askerlik çağına gelmemiş bulunmak veya askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak.
  • Afet ve Acil Durum Yönetimi Uzman Yardımcısı Giriş Sınavına iki defadan fazla katılmamış olmak.
  • Görevin devamlı olarak yapılmasına engel bir sağlık problemi bulunmamak.
  • Süresi içerisinde ve usulüne uygun olarak giriş sınavına başvuruda bulunmuş olmak.
  • Adaylar KPSS puan türlerine ve öğrenim bölümlerine göre bu ilanda belirtilen kadrolardan sadece birine başvuruda bulunabilirler.

İLANA BAŞVURULAR 2024 YILINDA BAŞLIYOR!

e-Devlet üzerinde Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı/Kariyer Kapısı-Kamu İşe Alım veya Kariyer Kapısı resmi internet adresi üzerinden 12 Şubat 2024 saat 10:00 - 21 Şubat 2024 saat 17:00 arasında gerçekleştirilecektir. Yapılan açıklamalara göre Kariyer Kapısı üzerinden başvuru yapmayan adayların talepleri dikkate alınmayacağı ifade edildi.