Apartman sakinlerini ilgilendiren karar onaylandı! Apartmanda bunu yapana 4840 TL ceza ödenecek

Apartman sakinlerini ilgilendiren karar onaylandı! Apartmanda bunu yapana 4840 TL ceza ödenecek

Türkiye'de yerleşik bir apartman kültürü bulunuyor. Apartmanda yaşayan vatandaşların bazı kurallara uyması ve sorumluluklarını yerine getirmesi gerekiyor. Söz konusu kurallara uyulmaması durumunda hukuki olarak yaptırım uygulanan bazı konular bulunuyor.

Türkiye'de ikamet eden milyonlarca nüfus, apartman dairesinde hayatını sürdürüyor. Apartman dairesinde hayatına devam eden vatandaşların uyması gereken kurallar ve diğer apartman sakinlerine karşı taşıması gereken bazı sorumluluklar bulunuyor. Apartmanlarda ses yalıtımının yetersiz olması nedeniyle bireylerin komşularını rahatsız etmeden günlük yaşamlarına devam etmeleri gerekiyor.

Apartman sakinleri arasındaki gürültü, kapı önlerindeki ayakkabı ya da çöp sorunları nedeniyle herhangi bir sorun yaşanmaması adına site yönetimleri tarafından belirlenen kurallar bulunuyor. Site yönetimleri tarafından belirlenen kuralların dışında da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasını taşıyan bir karar da bulunuyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ONAYLADI: APARTMANDA GÜRÜLTÜ YAPANLARA CEZAİ İŞLEM UYGULANIYOR

Site yönetimleri tarafından belirlenen genel kurallar bulunuyor. Bu kurallar; sofra bezi ya da halı çırpma, çöp bırakma saatleri, gürültü, kapı önlerine ayakkabı bırakılması gibi belirlenirken söz konusu kurallara uymayan apartman sakinleri nedeniyle bazı sorunlar meydana gelebiliyor. Hem yönetimler hem de apartman sakinleri arasındaki sorunların ortadan kaldırılması için yasal yollara başvuruluyor.

ceza-kararix.jpg

Konu hakkında da Cumhurbaşkanı Kararı bulunurken bir de ceza açıklandı. 2872 Sayılı Çevre Kanunu Uyarınca Verilecek İdari Para Cezalarına İlişkin Tebliğ 2023/1 kapsamında duyuruldu. Evde gürültü yapanlara ilişkin alınan karar Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğe göre apartmanlarda oturan kişiler için yapılan gürültülerde diğer komşuların şikayetçi olması durumunda uygulanacak para cezası da belli oldu. Buna göre komşunun gürültüsünden şikayeti olunması durumunda kişilere tam 4 bin 840 lira tutarında para cezası kesileceği öğrenildi.