Ehliyeti olan mutlaka kontrol etsin! Anında 4 bin TL para cezası kesilecek

Ehliyeti olan mutlaka kontrol etsin! Anında 4 bin TL para cezası kesilecek

Ülkemizde milyonlarca sürücü her gün trafiğe çıkıyor. Trafiğin sağlıklı bir şekilde akması için yeni kararlar alınmaya devam ediliyor. Bu kapsamda özellikle ehliyeti olanlar için yeni bir duyuru yapıldı!

Ehliyeti olan mutlaka kontrol etsin! Anında 4 bin TL para cezası kesilecek - İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan son açıklamaya göre eski ehliyetlerin yenilenmesi için son tarih açıklandı. O tarihe kadar ehliyetini yenilemeyenler için en az 4 bin TL para cezasının kesileceği ifade edildi. İşte detaylar..

1 OCAK 2016 TARİHİNDE ÖNCEKİ EHLİYETLER

Geçtiğimiz dönemlerde İçişleri Bakanlığı tarafından önemli bir açıklama gelmişti. Bakanlık, yaptığı açıklamasında 1 Ocak 2016 tarihinden önce ehliyetlerin yenilenmesi gerektiğini ifade ederek son yenileme süresini 31 Aralık 2022 tarihine kadar uzatmıştı.

Ancak o dönemde pandemi sebebi ile bu süre ikinci defa uzatılmıştı. Peki, ehliyet yenileme süresi ne kadar süre uzatıldı? İçişleri geçtiğimiz yıl yaptığı açıklamasında ehliyet yenileme süresinin yeniden uzatıldığını duyurmuştu. Ehliyetinin 1 Ocak 2016 tarihinden önce olanların bu sebeple yenilemesi gerektiği ifade edildi.

EHLİYET YENİLEME NASIL YAPILACAK?

Ehliyetini yenilemesi gerekenler ilk olarak Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nden randevu alması gerekiyor. Randevuyu buradan alabileceğiniz gibi ALO 199 hattı üzerinden de alabilirsiniz. Ehliyetlerin yenilenmesi için de gerekli olan evraklar şu şekilde:

Kimlik belgesi 1adet

biyometrik fotoğraf

Sürücü sağlık raporu

Yatırılması gereken harç miktarı

Kan grubunun yazılığı belge

Adli sicil belgesi

Belirtilen bu belgeler hazırlanarak randevu zamanında Nüfus Müdürlüğü’nden olunması gerekiyor. Eski ehliyetlerin yenilenmesi için 15 TL ücret ödenmesi gerekiyor. Ödemeleri yaptıktan sonra randevu saatinizde işlemlerinizi yaptırabilirsiniz.

EHLİYET YENİLEME TARİHİ NE ZAMAN SON?

Ehliyetini yenilemek isteyenler aynı zamanda yenilemede son tarihin ne zaman sona ereceğini merak ediyor. Aktarılan son habere göre 31 Aralık 2024 tarihine kadar eski tip ehliyetlerin yenileri ile değiştirilmesi gerekiyor. Yoksa 4 bin 064 TL ceza ödeneceği belirtildi. Ceza miktarının önümüzdeki yıl içerisinde daha da artabileceği tahmin ediliyor.