Yüz kızartıcı suçlar bekçi olmaya engel midir? Yüz kızartıcı suçların kapsamı nelerdir?

Yüz kızartıcı suçlar bekçi olmaya engel midir? Yüz kızartıcı suçların kapsamı nelerdir?

Türkiye'de son yıllarda en fazla istihdam yapılan meslek grupları içerisinde yer alan bekçilik başvuru şartlarına göre ''Yüz kızartıcı suçlar bekçi olmaya engel midir ve yüz kızartıcı suçlar nelerdir?'' sorularınıın yanıtını içeriğimizde derledik.

Yüz kızartıcı suçların bekçiliğe engel olup olmadığı bekçi adayları tarafından araştırılıyor. 2019 yılında aktif olarak istihdam edilen bekçilere günümüzde de yoğun bir ilgi söz konusu. Yoğun ilgi içerisinden mesleğe en yetkin ve en nitelikli adayların kazandırılabilmesi için birçok eleme kriteri uygulanmaktadır. İlk eleme başvuru şartları ile yapılmaktadır.

Bekçilik başvuru şartları nelerdir?

Hemen hemen bütün mesleklerde personel istihdam edilirken bazı şartlar aranmaktadır. Türkiye'de son yıllarda en fazla istihdam yapılan meslek grupları içerisinde yer alan bekçilik başvuru şartlarına göre ''Yüz kızartıcı suçlar bekçi olmaya engel midir ve yüz kızartıcı suçlar nelerdir?'' sorularınıın yanıtını içeriğimizde derledik.

Bekçi olabilmek için bazı şartlara haiz olmanız gerekmektedir. Bu noktada bekçi olabilmeniz için;

-T.C. vatandaşı olmanız,

-En az lise veya dengi kurumlardan mezun olmanız,

-En az 1.67 cm uzunluğunda olmanız,

-Vücut kitle endeksinizin 18-27 aralığında olması,

-Askerlik görevini yerine getirmiş olmanız,

-Alkol, uyuşturucu veya çeşitli uyarıcı madde kullanımı nedeniyle tedavi görmemiş olmanız,

-Sağlık yönetmeliği hükümlerinin dışında herhangi bir gerekçeyle polis eğitim kurumlarından çıkarılmamış olmanız gerekmektedir.

Yüz kızartıcı suçlar nelerdir?

Anayasa’ya göre hırsızlık, dolandırıcılık, güveni kötüye kullanmak, rüşvet, irtikap, zimmet, belgede sahtecilik, parada sahtecilik, kıymetli damgada sahtecilik ve hileli iflas gibi suçlar yüz kızartıcı suçlar olarak nitelendirilmektedir.

Yüz kızartıcı suçlar bekçiliğe engel midir?

Yüz kızartıcı suç işlemiş bir kişinin bekçi olması mümkün değildir.