Yurtdışına nasıl ücretiz gidilir? Avrupa Gönüllülük Hizmetleri nedir?

Yurtdışına nasıl ücretiz gidilir? Avrupa Gönüllülük Hizmetleri nedir?

Pek çok gencin hayali olan yurtdışına gitmek, yurtdışında çalışmak için pek çok yol bulsa da döviz kuru karşısında Türk Lirası'nın değerinin az olması nedeniyle bu istek yüksek rakamlara mal olabiliyor. Peki; yurtdışına nasıl ücretsiz gidilir?

Ülkemizdeki pek çok genç, daha iyi yaşam standartları başta olmak üzere kendi alanlarında ya da alanlarının dışında iş fırsatları için yurtdışına nasıl çıkılacağını araştırıyor. Bunun yanı sıra; yurtdışında yabancı dil bilgisini geliştirmek isteyen ya da turistik geziler yapmak isteyen pek çok kişi de gerek arama motorlarında gerekse sosyal medya platformlarında yurtdışına nasıl ücretsiz gidileceği ile ilgili aramalar yapıyor. Arama yapan pek çok vatandaşın ise karşısına Avrupa Gönüllülük Hizmetleri çıkıyor. Peki; Avrupa Gönüllülük Hizmetleri nedir? Avrupa Gönüllülük Hizmetleri ile yurtdışına nasıl ücretsiz çıkılır?

Avrupa Gönüllülük Hizmetleri Nedir?

Gençler için özel olarak geliştirilen Avrupa Gönüllülük Hizmetleri, 17 ila 30 yaş arasında tüm gençlere Avrupa'da belirli bir süre yaşama imkanı sunuyor. Avrupa Gönüllülük Hizmetleri adı verilen sistem sayesinde genç yaştaki vatandaşlar Avrupa'ya gidebiliyor. Vatandaşlar tarafından Avrupa'da "hayır işi" yapmak olarak da adlandırılan bu sistem sayesinde gençler yurtdışına çıkabiliyor. "Hayır işi" olarak adlandırılan iş kolları arasında; mültecilerle yardımlaşma ve dayanışma, çocuk ve yaşlılar için farklı noktalarda yardım etme ve sivil toplum örgütlerine/ kuruluşlarına destekte bulunma gibi hizmetler bulunuyor.

Avrupa Gönüllülük Hizmetleri Ücretsiz Mi?

AGH kapsamında gençlere Avrupa fırsatı sunuluyor. Ancak genç vatandaşlar AGH kapsamında yurtdışına gitmenin ücretli olup olmadığını araştırıyor. Peki; Avrupa Gönüllülük Hizmetleri ile yurtdışına çıkmak ücretsiz mi?

Avrupa Gönüllülük Hizmetleri kapsamında yurtdışına çıkacak vatandaşların tüm masrafları hizmet kapsamında karşılanıyor. Tüm masrafların karşılandığı AGH'nin karşıladığı masraflar listesi şu şekilde;

  • Vize masrafları
  • Uçak masrafları
  • Gidilecek ülkenin anadili için dil eğitim masrafı
  • Sağlık sigortası
  • Konaklanacak, kalınacak olan yer masrafı
  • Gidilecek ülke içerisinde harcanacak olan ulaşım masrafları
  • Bazı ülkeler için sosyal etkinliklere ücretsiz giriş kartı
  • Aylık cep harçlığı (her ülke için değişiklik göstermektedir)

Avrupa Gönüllülük Hizmetlerine Kimler Katılabilir 2022?

AGH kapsamında Avrupa'ya gitmek isteyen vatandaşlar, gidebilip gidemedikleri ile ilgili araştırmalar yapıyor. AGH kapsamında yurtdışına çıkabilecek kişiler ise belirli çerçeveler içerisinde sınırlandırılıyor. Dil bilme şartı ya da öğrenci olma şartı gözetilmeyen hizmetler kapsamında yurtdışına çıkacak olan kişiler 17 ila 30 yaş arasında olacak şekilde sınırlandırılıyor.