Sünnet derisinden estetik yaptırılır mı, nereye yaptırılır? Alloblast tekniği nedir?

Sünnet derisinden estetik yaptırılır mı, nereye yaptırılır? Alloblast tekniği nedir?

Türkiye magazin gündemine bugün düşen açıklamalar sonrasında son saatlerde sünnet derisinden estetik nasıl yaptırılır araştırılmaya başlandı. Tıp teriminde Alloblast denilen bu teknik nedir tüm detayları Gürses Gazetesi adresinde yer alıyor.

Türkiye magazin gündemine bugün düşen açıklamalar sonrasında son saatlerde sünnet derisinden estetik nasıl yaptırılır araştırılmaya başlandı. Sunuculuk ve şarkıcılık yapan Seren Serengil, sosyal medya hesabı üzerinden çektiği video ile Türkiye gündemine düştü.

Yaşlanmasına rağmen her yıl biraz daha gençleşen Seren Serengil'in o açıklamaları gündemde büyük yankı uyandırdı. Üst üste geçirdiği mide küçültme ameliyatları sonrasında sağlık problemleri ile karşı karşıya kalan Seren Serengil'in son açıklamaları ise epey şaşırttı.

42 kiloya kadar düştüğü öğrenilen Seren Serengil'in ölümden döndüğü söyleniliyor. Operasyonun ardından yavaş yavaş düzelmeye başlayan başarılı sunucunun şimdilerde ise yüzüne yeni bir estetik işlemi yaptırdığı söylenildi.

SÜNNET DERİSİ ESTETİK OPERASYONU

Genç kalmak adına cildine sünnet derisi enjekte edildiğini söyleyen Seren Serengil şu ifadelere yer verdi. "Yeni doğan bir bebeğin sünnet derisini estetik olarak işlem yaptırdım. Daha ne kadar genç kalacağız" dedi.

İşlemin detaylarını anlatan Serengil, yeni doğmuş bebeğin sünnet derisiyle cildine kök hücre yaptıracağını açıkladı. 'Alloblast tekniğiyle' daha genç bir görünüm elde etmek isteyen Serengil, bu paylaşımıyla sosyal medyada gündem oldu.

ALLOBLAST TEKNİĞİ NEDİR?

Dr. Nermin Filizci Varılsüha tarafından yapılan açıklamaya göre alloblast tekniğine dair detaylar belli oldu.

Alloblast, yeni doğan sünnet derisinden elde edilen fibroblast hücrelerinin, yüksek teknolojiye sahip laboratuvar ortamında, biyomühendislik teknikleri ile çoğaltılarak kişinin ihtiyaç duyduğu bölgeye enjekte edilmesine dayanan allojenik bir tedavi yöntemidir.

Tek seanstan oluşan tedavi diğer tedavilerden farklıdır. İçerisinde kolajen ve elastin üreten fibroblast hücreleri içerir.

Fibrocell, kişinin kendi dokusundan elde edilen fibrolast hücrelerinin, yüksek teknolojiye sahip laboratuar ortamında, biyomühendislik teknikleri ile çoğaltılarak kişinin ihtiyaç duyduğu bölgeye enjekte edilmesine dayanan bir tedavi yöntemidir.

Fibroblast hücreleri derimizin orta tabakasında yer alır, cildin rejenasyonunda, sağlıklı ve dinamik görünmesinde anahtar bir role sahiptir. Cildin sıkılığını, elastikiyetini, parlak vegenç görünmesini sağlayan proteinleri üretir. Bu proteinlerin yanı sıra vücudumuzda doğal olarak üretilen hyalüronik asit gibi nem kapasitesini sağlayan glikoproteinlerin de salgılanmasını sağlar.

Hekim lokal anestezi altında, bu uygulamayı talep eden hastanın tercihe kulak arkasından mercimek büyüklüğünde 1-2 adet biyopsi alır. Hastadan alınan venöz kanla beraber biyopsi örneğinin laboratuar ortamında milyonlarca fibroblast hücresinin çoğalması sağlanır.

Topikal asentetik kremlerle cilt uyuşturulur ve fibrocell hücreleri istenen bölgeye enjekte edilir. Uygulama 3 seanstan oluşur. İlk seans yaklaşık biyopsi alımından 4-6 hafta sonrasında hazır olur, 2. Ve 3.seanslar ise 2-3 hafta ara ile gerçekleşir.