Soros Çocuğu Ne Demek? Soros Çocuğu Nedir?

Soros Çocuğu Ne Demek? Soros Çocuğu Nedir?

Dün akşam saatlerinde başlayan Süleyman Soylu ile Ümit Özdağ geriliminde "Soros Çocuğu" ifadesi gündeme damgasını vurdu. Pek çok vatandaş ise Soros Çocuğu'nun anlamını araştırmaya başladı. Peki Soros Çocuğu ne demek? Soros Çocuğu nedir?

Dün akşam İçişleri Bakanı Süleyman Soylu katıldığı bir televizyon programında Zafer Partisi Genel Başkanı'nın Twitter üzerinden kendisine verdiği yanıtın üzerine öfkelendi. Sunucunun Ümit Özdağ'ın tweetini okumak istemesi üzerine Bakan Soylu cevap vermeyeceğini hatta programı terk edeceğini dile getirmiş ve "Adam yerine, insan yerine koymam. Benim için hayvandan aşağı biridir. Operasyon çocuğudur, Soros çocuğudur. İstihbarat elemanı olduğu apaçık bellidir" ifadelerini kullanmıştı. Bunun üzerine öfkelenen Bülent Özdağ bugün için İçişleri Bakanlığı'na tek başına yürüyeceğini ve Süleyman Soylu'yu da davet ettiğini dile getirmişti.

Vatandaşlar ise dün akşam başlayan yüksek gerilimli tartışmada sıkça kullanılan ve gündemden düşmeyen "Soros Çocuğu" tanımının ne olduğunu araştırmaya başladı. Peki; Soros Çocuğu nedir, ne demektir? Bu soruların cevabı gursesgazetesi.com'da

Soros Çocuğu Nedir? Soros Çocuğu Ne Demek?

Soros çocuğu tanımının hakaret amaçlı kullanıldığı iddia edilmektedir. 1930 yılında dünyaya gelen Macar asıllı bir Yahudi olan Amerika'lı George Soros kastedilerek kullanılan bir tanımdır. 1930 yılında Musevi bir ailede, Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de dünyaya gelmiş olan Soros, liberal girişimci ve finans spekülatörüdür. Mayıs 2020 itibarıyla net serveti 8.3 milyar Amerikan Doları olarak hesaplanan Soros, Açık Toplum Vakıflarına şimdiye dek 32 milyar Amerikan Dolarından fazla bağışta bulunmuştur. Tanındığı çevresi tarafından onurlu ve karakter sahibi olarak nitelendirilen Soros'un adının bazı çevreler tarafından hakaret ve aşağılayıcı söz olarak kullanıldığı iddia edilmektedir. Peki; Süleyman Soylu, Ümit Özdağ'a neden Soros çocuğu dedi? Bakan Soylu Soros çocuğu diyerek neyi kastetti?

Süleyman Soylu Ümit Özdağ'a Neden Soros Çocuğu Dedi? Bakan Soylu Neyi Kastetti?

Bakan Soylu'nun Ümit Özdağ'a Soros çocuğu demesinin ardından pek çok vatandaş sosyal medyada ve arama motorlarında Soylu'nun Özdağ'a neden Soros çocuğu dediğini ve neyi kastettiğini araştırmaya başladı.

Sosyal medya kullanıcılarının bu konuya ilişkin iddiaları, Bakan Soylu'nun, Ümit Özdağ'a neden Soros çocuğu dediğine cevap arar nitelikteydi. Bu hesapların iddiaları; Bakan Soylu'nun Özdağ'a Soros çocuğu derken kastettiği şey, Özdağ'ın mason bir aileden geldiği ve Amerika'nın çıkarlarını önemsediği yönündeydi.

Ancak Bakan Soylu'dan henüz bu konuyla ilgili resmi bir açıklama ya da söylem yapılmamış olması nedeniyle İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'a neden Soros çocuğu dediği bilinmiyor.