Sonunda yaz mevsimi geliyor! O tarihten sonra sıcaklıklar 14 derece birden yükselecek!

Sonunda yaz mevsimi geliyor! O tarihten sonra sıcaklıklar 14 derece birden yükselecek!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 5 günlük hava tahmin raporunu yayınladı. Rapor, iç ve doğu kesimlerde azalacak olan sıcaklıkların hafta sonundan itibaren batı kesimlerde başlayarak yurt genelinde artacağını tahmin ediyor. İstanbul'da ise gelecek hafta sıcaklıkların 29 dereceye kadar yükseleceği ve Çarşamba gününden itibaren yağışlı havanın geri döneceği öngörülüyor. İşte ayrıntılar...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan son rapora göre, 12-18 Mayıs tarihleri arasında Türkiye genelinde sıcaklıkların yükseleceği belirtildi. Özellikle İstanbul'da, hafta başında beklenen 15 derecelik sıcaklık değerleri, 18 Mayıs'a kadar 29 dereceye kadar çıkacak. Diğer şehirlerde de sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. 

Ancak Çarşamba günü itibariyle İstanbul'da yağışlı hava etkisini göstermeye başlayacak. Diğer illerde de yer yer yağışlı hava bekleniyor.

HAVALAR ISINIRKEN BU 13 İL İÇİN SARI KODLU UYARI VERİLDİ

UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 13 il için hava durumu konusunda 'sarı' kodlu uyarı yayınladı. Bu iller arasında Adıyaman, Afyonkarahisar, Burdur, Denizli, Elazığ, Isparta, Kayseri, Konya, Malatya, Kahramanmaraş, Sivas, Tunceli ve Uşak yer alıyor. Uyarıya göre, bu bölgelerde sel, su baskını, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklar yaşanabilir. Bu nedenle vatandaşların özellikle dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor. Yaşanabilecek olumsuzlukların önüne geçmek için yetkililer tarafından gerekli önlemler alınmaya çalışıyor. Halkın da bu uyarılara kulak vererek gereken tedbirleri almaları önem arz ediyor.

3 GÜNLÜK HAVA DURUMU

hava durumu

hava durumu

HAVA DURUMU


Kaynak:Gürses Gazetesi