Saç boyatmaya son! Beyazları yok edecek yöntem: Sadece iki yağ saçlarınız kapkara olacak

Saç boyatmaya son! Beyazları yok edecek yöntem: Sadece iki yağ saçlarınız kapkara olacak

Binlerce yıl önce yaşamış olan İbn-i Sina, saç beyazlamasıyla mücadelede etkili olduğu söylenen bir formülü açıklamıştır. Bu formülde kullanılan iki yağ, birçok insan tarafından tercih edilmektedir. İşte İbn-i Sina'nın önerdiği, adeta saçları simsiyah yapan o iki yağ...

Bin yıl öncesinden gelen doğal yöntemler, İbn-i Sina'nın verdiği tavsiyeler sayesinde günümüzde hala etkisini gösteriyor. Saç beyazlamasına karşı önerileri ile adeta ışık tutuyor. Saç beyazlaması, genetik faktörlerin yanı sıra kullanılan ürünlerden kaynaklı da olabilmektedir. İbn-i Sina'nın saçları simsiyah yapabilen 2 yağ önerisi ise boya kullanmak istemeyenler için iyi bir alternatif olabilir.

BU İKİ YAĞ SAÇLARINIZIN BEYAZLAMASINI ÖNLER

SAÇ

İbn-i Sina'nın saç beyazlaması problemi yaşayanlara tavsiye ettiği 2 yağ şunlardır:

Ban Otu Yağı: Saç beyazlamasını önleme özelliği ile bilinen ban otu yağı, saç çıkartma konusunda da etkili olabilmektedir. Bu yağ, saçların beyazlamasını engellemeye yardımcı olarak saçların simsiyah kalmasına destek olabilir.

Çörek Otu: Saç derisindeki kaşıntı, saç kırılması ve kepek gibi sorunlara karşı faydalı olduğu bilinen çörek otu, saç beyazlamasını da önlemeye yardımcı olabilir. Adeta saçların simsiyah kalmasına destek sağlayarak saçlara parlaklık kazandırabilir.

İbn-i Sina'nın sirkeli macun tarifini tavsiye ettiği kepek sorunu yaşayanlar için de bir alternatif bulunmaktadır.

Her ne kadar İbn-i Sina'nın önerdiği yağlar saç beyazlamasını önlemede yardımcı olabilecek doğal bileşenler içeriyor gibi görünse de, bu tür doğal çözümleri kullanmadan önce uzman görüşü almak önemlidir. Her saç yapısı farklıdır ve herkesin cilt ve saç tepkisi değişebilir. Saç sağlığını korumak için uygun kullanım ve düzenli bakım önemlidir.

Kaynak:Gürses Gazetesi