Pasaport Çıkartacaklar Dikkat: 2022 Pasaport Yenileme Ücreti Ne Kadar Oldu?

Pasaport Çıkartacaklar Dikkat: 2022 Pasaport Yenileme Ücreti Ne Kadar Oldu?

2022 yılında pasaport yenileme ücreti, pasaport yeniler iken yapılacak işlemler, pasaport ücretinin yatırıldığı kurum ve randevu oluşturma gibi bilgiler bu yazı içerisinde yer almaktadır. Yazıdan yararlanarak 2022 yılında pasaport çıkarabilirsiniz.

2022 yılında pasaport yenilemenin tutarı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü internet sitesinden yayınlanmıştır. 2022 pasaport yenileme için istenen ücret 225 TL şeklinde belirlenmiştir. 2022 yılında ücretin 180 lira olduğu bilinmektedir.

Pasaport çıkarılır iken süresi son derece önemlidir. Pasaport için belirlenen süre altı aylık, bir yıllık ve iki yıllık olarak belirlenmiş olup pasaportun ücreti ile doğrudan ilişkilidir. 6 aylık pasaport 390,4 TL ile çıkarılabilmektedir. Bir yıllık pasaport ise 452,30 TL tutarına çıkarılabilmektedir.

2022 Pasaport Yenileme Sürecinde Yapılacak İşlemler

2022 pasaport yenileme işlemleri için randevu oluşturulmalıdır. Randevular İl ve İlçe Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlükleri üzerinden yürütülmektedir. Randevu sırasında umuma mahsus pasaportlar ve hususi ve hizmet damgalı pasaportlar yenilenebilmektedir.

Yurt içinde yapılan yenileme işlemleri için dış temsilcilikler ile görüşülmelidir. 2022 pasaport yenileme sırasında yapılan işlemler sırası ile aşağıda yer almaktadır:

  • Pasaport yenileme ücreti yatırılır.
  • İl ve ilçe Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü sitesinden randevu oluşturulur.
  • Randevuya belirlenen gün ve saatte gidilere gerekli evraklar doldurulur ve pasaport süresinin uzatılması sağlanır.

pasaport2022.webp

2022 Pasaport Yenileme Ücretinin Yatırıldığı Kurum

2022 pasaport yenilemek için ilgili kurumlar arasında vergi dairesi müdürlükleri yer almaktadır. 2022 pasaport yenileme ayrıca Gelir İdaresi Başkanlığı ile de yapılabilmektedir. Pasaport yenilemek isteyen bireylerin ilgili bankaya gereken ücreti yatırması gerekmektedir. Banka dışında ödeme yapmak isteyenler PTT şubelerine bizzat ziyaret gerçekleştirebilmektedir. Ödeme bilgileri online olarak kayıt altına alınmaktadır. Bu sayede yenileme randevusu sırasında herhangi bir dekonta gerek yoktur.

2022 Pasaport Yenileme Randevusu

2022 pasaport yenileme için randevu Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü sistemi üzerinden alınabilmektedir.2022 pasaport yenileme sürecine girenler randevularını Alo 199 numaralı hattan da yapabilmektedir. T.C. İşleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nün internetten ortamından gerçekleştirilen randevu sistemi sayesinde işlemler kolay bir şekilde tamamlanabilmektedir.