Oruç ile nefis terbiyesi nasıl yapılır? Orucun nefse ve ruha faydaları

Oruç ile nefis terbiyesi nasıl yapılır? Orucun nefse ve ruha faydaları

Ramazan ayı yaklaşıyor. Ramazan ayının yaklaşmasından dolayı vatandaşlarımız oruç ile alakalı detayları merak ediyor. Vatandaşlarımız orucun nefse ve ruha etkisi var mı, orucun nefse ve ruha faydası nedir, orucun nefse ve ruha faydalarını merak ediyor.

Ramazan ayı yaklaştıkça vatandaşlarımız da Ramazan ve oruç ile ilgili detayları merak etmeye başladı. Ramazan ayı yaklaşıyor. Ramazan ayı yaklaşıyor. Ramazan ayının yaklaşmasından dolayı vatandaşlarımız oruç ile alakalı detayları merak ediyor. Vatandaşlarımız orucun nefse ve ruha etkisi var mı, orucun nefse ve ruha faydası nedir, orucun nefse ve ruha faydalarını merak ediyor.

Ramazan’da orucun asıl amacı nefis terbiyesidir. Nefsi terbiye ederek kötülüklere yönelmiyorsunuz. Nefis her zaman aklın önüne geçtiği için, oruç nefsin terbiyesinde önemli bir unsurdur. Konuyla alakalı Peygamber Efendimizi (s.a.s)’ın bizlere söylediği hadisinde ‘’Ey Allah’ın, en çok sarsan ve bağırttıran açlıktan sana sığınırım’’ demiştir. Bu duayı her daim söyleyerek oruç vakitlerinde nefsimizi terbiye edebiliriz.