Neden Herkes Domain (Alan Adı) Satın Almalı?

Neden Herkes Domain (Alan Adı) Satın Almalı?

Domain, web sitenizin adıdır. Domain almak ziyaretçilerin web sitenizi daha kolay bulmasına yardımcı olur. Marka bilinirliğine faydalı olmak amacıyla dünyanın başka noktalarında bulunan, farklı ziyaretçileri web sitenizin bilmesini sağlar.

Advertorial Haber - E-ticaret ile uğraşan, web sitesi açmak isteyen, markasını Google sıralama algoritmasında üst sıralara taşımak isteyen herkesin şirketine ait bir domain alması gerekmektedir. Kaliteli bir domain sahibi olmanız sizi e-ticaret pazarında öne çıkarır. Web siteniz için bir domain satın aldığınızda, alan adınıza sadece siz erişebilirsiniz.

Satın alma işlemini yaptıktan sonra kullanım hakları size geçen alan adını, sizden başka hiç kimse satın alıp kullanamaz. Bu nedenle markanıza özel bir domain satın almanız pazarlama stratejinizi olumlu yönde etki eder. Alan adına gereken yatırımı yapmadığınız takdirde, markanızı büyütmek için ne kadar uğraşırsanız uğraşın e-ticaret pazarında imajınızı ortaya koyamazsınız. Akıllarda kalıcı, etkili ve web sitenizde sunduğunuz ürün ve hizmetleri en iyi özetleyen alan adını satın alarak markanızdan söz ettirebilirsiniz. Natro, markanız için yaptığınız domain sorgulama sonucunda eğer istediğiniz alan adı müsait değilse en uygun alternatifleri sunarak, uygun ödeme seçenekleriyle her zaman size yardımcı olur.

Domain Neden Önemlidir?

Domainin önemli olarak görülmesinin asıl sebebi, markanın bilinirliği için fazlasıyla katkı sağlamasıdır. Domaininiz sizin e-ticaret alanında markanız ve kimliğiniz olur. Özellikle e-ticaret ile uğraşıyor ve domaini bu yüzden almak istiyorsanız, alacağınız ad sizin iş yeri isminiz haline gelir. Ucu bucağı gözükmeyen sonsuz diye nitelendirebileceğimiz internet dünyasında, ziyaretçilerin sizi daha rahat bulabilmesi için yardımcı olur. Anlaşılacağı üzere web siteniz ile ziyaretçilerde bırakacağınız ilk izlenim domain aracılığıyla sağlanır. Mümkün olduğunca akılda kalıcı, herkese hitap eden, okununca işinizle ilgili hizmetin ne olduğu anlaşılabilecek bir domain almak, markanıza en iyi yatırımlardan biri olur.

Web siteniz için ne kadar emek verirseniz verin alan adınız işinizle ilgili değilse marka değeriniz düşebilir. Marka değeriniz için domaininizin işinizle ilgili olması önemlidir. Pazarlama stratejisi açısından faydalı olan domain, web sitenizde sunduğunuz ürün ve hizmetler hakkında internet kullanıcılarına fikir verir. Domaininizi belirledikten sonra alacağınız hosting paketler, adınıza özel Google, Hotmail, Outlook vb. gibi mail adresleri adına mail hesaplarını da barındırır. Bu da markanız için yapacağınız pazarlama stratejisini daha etkili bir hale getirir. Domainin önemli olmasını sağlayan bir diğer faktör ise Google sıralama algoritmasıdır. Domain ve uzantısında kullandığınız anahtar kelimeler, Google arama sonuçlarında sizi üst sıralara taşır.

ucuzadomainalmak.jpg

En Popüler Alan Adı Uzantıları Hangileridir?

Covid-19 salgınıyla birlikte evlerde izolasyon sürecine girdikten sonra dışarı çıkıp mağazalarda vakit geçirme oranı düşüşe geçti. İnsanlar online sitelere yönelerek alışverişlerini internet üzerinden yapmaya başladılar. Bu nedenle küçük işletmelerden büyük işletmelere kadar hepsi birer web sitesi açtı. Web sitesi açabilmek için önemli olan faktör domain almaktır. İnternet sitelerinin çoğalmasıyla birlikte domain satın alma da yaygınlaştı. Buna bağlı olarak domain uzantıları çeşitlenerek çoğaldı. Domain uzantılarının birçok çeşidi olmasına rağmen sadece birkaç tanesi ön plana çıkarmayı başardı. Bunlardan hiç şüphesiz en popüler olanı .com uzantısıdır. Dünyanın her yerinden insanlar uzantı alırken ilk önce .com uzantısını tercih etmektedir. Bu uzantı çeşidinin tercih edilmesinin asıl sebebi, güvenirlik payına sahip olmasıdır. Çoğunlukla ticari kuruluşlar ve şahıslar .com uzantısını tercih etmektedir.

En çok popüler olan bir diğer alan adı uzantısı; .net. İnsanlar uzantı tercihi yaparken eğer .com uzantısı doluysa, direkt olarak .net uzantısına yöneliyorlar. İkisi de dolu ise çoğu zaman uzantı almaktan vazgeçiyorlar. Genellikle girişimciler tarafından kullanılan net. uzantısı, sektörde marka güvenliğini arttırmak için tercih edilir. Servis sağlayıcıları ve servis sunucuları da sıklıkla bu uzantı çeşidini kullanırlar. Günümüzde web sitesi açan 15 milyon kişi .net uzantısını tercih etmiştir. Oldukça popüler olan bir diğer uzantı çeşidi ise; .org. Başlangıçta kar amacı gütmeyen kuruluşların tercih etmesiyle kullanılırken, son yıllarda ise özel şirketler tarafından da kullanılır hale gelmiştir. Tercih edilmeye başlanmasının asıl sebebi, ziyaretçiye güven veriyor olmasıdır. Anlaşılacağı üzere alan adı uzantıları tercih edildikleri kişilerin amaçlarına göre kategorileşiyor. Uzantıların konumuna göre de isimleri değişiyor. Örneğin, Türkiye .com yerine .com.tr; Belçika .com.be; İngiltere ise .com.uk olarak kullanmaktadır.

Natro ile Hayalinizdeki Domaini En Ucuza Satın Alın

Web sitesi kurup domain satın almaya karar verdiğinizde, alan adının kabul edilebilir ve marka için doğru ad olması kadar önem ifade eden bir diğer unsur güvenilir bir domain kayıt şirket bulmaktır. Siz alan adınıza karar verdikten sonra güvenliğinizi son derece önemseyen Natro ile çalıştığınızda gözünüz hiçbir zaman arkada kalmaz. Markanızı ön plana çıkaracak olan domaini almak için belirli bir bütçeye ihtiyaç duyarsınız. Bu noktada Natro her zaman sizlere sunduğu uygun fiyatlar ve ödeme seçenekleriyle yardımcı olur. Dönemsel uyguladığı indirimler ile müşteri memnuniyetini ön planda tutar.

natro.jpg

Sizlere kolay domain yönetimi, ücretsiz transfer kilidi, ücretsiz iç transfer, ücretsiz whois gizleme ve iki aşamalı hesap koruması sunarak işinizi kolaylaştırmayı vadediyor. İç transfer veya transfer kilidi gibi işlemler için ekstra ücret vermeden ve hiçbir kısıtlama olmadan kolaylıkla yapabilirsiniz. İki aşamalı hesap korumasında ise normal şifrenize ek olarak konulan bir ücretsiz mobil şifre doğrulama sistemi bulunmaktadır. Ayrıca herhangi bir sorun yaşadığınızda veya bir şey danışmak istediğinizde hiç vakit kaybetmeden, istediğiniz zaman istediğiniz yerden internetiniz olmasına bile gerek olmadan e-posta, telefon ve canlı ulaşabileceğiniz 7/24 destek hizmeti vermektedir. Bu eşsiz ayrıcalıklar sayesinde hayalinizdeki özelliklere sahip bir ucuz domain satın alıp sitenizi güvenli ellere teslim edebilirsiniz.

Advertorial Haber