Kurban Bayramı'nda tatlınızı evde ucuza yapın! Evdeki malzemelerle yapılabilecek 5 şerbetli tatlı tarifi!

Kurban Bayramı'nda tatlınızı evde ucuza yapın! Evdeki malzemelerle yapılabilecek 5 şerbetli tatlı tarifi!

Kurban Bayramı'na yönelik hazırlıklar, hız ve heyecanla devam ederken, misafirlere sunulacak tatlı ikramları da düşünülmeli. Bayram süresince ikram edilecek şerbetli tatlı tariflerini derledik: Şekerpare, hızlıca hazırlanan cevizli baklava (baklava yufkasından), büyük bir borcamda yapılan revani ve az malzemeyle yapılabilen kalburabastı. İşte leziz mi leziz tatlıların tarifleri...

Tatlılarımızı önceden hazırlayarak bayram süresince misafirlerimize sunabiliriz. Şekerpare, yumuşacık hamuru ve şerbetiyle oldukça lezzetlidir. Cevizli baklava, baklava yufkası kullanarak hızlıca hazırlayabileceğiniz pratik bir seçenektir. Büyük bir borcamda pişirilen revani, tüm misafirleri doyuracak ve tatlı bir seçenek olacaktır. Az malzemelerle yapılan kalburabastı ise kolaylıkla hazırlanabilir ve misafirlerinizi memnun edebilir.

Bayram sofrasında tatlılarınızla misafirlerinizi şaşırtmak isterseniz, bu tarifleri deneyebilir ve lezzetli bir bayram ikramı hazırlayabilirsiniz. Tatlılarınızı sevgiyle yapmanız, bayram ruhunu tam anlamıyla hissettirecektir. Her bir tatlı, kendi özgün lezzetiyle misafirlerinizi mutlu edecek ve bayramınıza tatlı bir tat katacaktır.

BAYRAMINIZA LEZZET KATACAK TATLI TARİFLERİ

kalburabastı

Büyük bir borcamda hazırlayacağımız revani için, öncelikle yumurtaları toz şekerle kabarana dek çırpalım. Ardından yoğurt, sıvı yağ, süt, irmik, un, kabartma tozu, vanilya ve portakal kabuğu rendesini ekleyerek düşük devirde çırpalım. Yağlanmış borcam tepsiye hamuru dökelim ve 180 derecede kızarana kadar pişirelim. Şerbet için ise şekeri suyla kaynatıp limon suyu ekleyelim ve ılımaya bırakalım. Sıcak revaniye soğumuş şerbeti dökelim ve hindistan ceviziyle cevizle süsleyerek servis edelim.

Şekerpare tatlısı için, oda sıcaklığında olan tereyağı veya margarini yoğurma kabına alıp yumurta, pudra şekeri, irmik, kabartma tozu, vanilya ve unla karıştıralım. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar un ekleyelim. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayıp yağlanmış bir tepsiye dizelim. Ortalarına fındık batırıp 175 dereceye önceden ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişirelim. Fırından çıkan sıcak tatlıya soğumuş şerbeti dökelim.

Cevizli baklava için, şerbeti için su ve şekeri kaynatıp limon suyu ekleyerek 30 dakika kadar kaynatalım ve soğumaya bırakalım. Baklava yufkasını eritilmiş tereyağıyla yağlayıp üç yufkayı üst üste dizelim. Arasına tereyağı sürüp ceviz serpelim. Kalan yufkaları da aynı şekilde hazırlayıp keselim ve fırında nar gibi kızarana kadar pişirelim. Fırından çıkan sıcak baklavaya soğumuş şerbeti dökelim ve dinlendikten sonra servis edelim.

Kalburabastı için, şerbeti için toz şekeri suyla kaynatıp limon parçası ekleyip 10-12 dakika kaynatalım ve soğumaya bırakalım. Hamur için sıvı yağ, süt, kabartma tozu ve unu karıştırarak ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp içlerine ceviz koyarak şekillendirelim. Yağlanmış bir tepsiye dizelim ve 180 derecede alt üst olacak şekilde pişirelim. Fırından çıkan sıcak tatlıya soğumuş şerbeti dökelim ve şerbetini çekmesi için bir süre dinlendirelim. Ardından servis edebilirsiniz.

Bayramın tatlılarını keyifle yapmanızı dilerim!

Kaynak:Gürses Gazetesi