Kedilere Çip Taktırmak Zorunlu Mu? 2022 Kedi Çip Fiyatları

Kedilere Çip Taktırmak Zorunlu Mu? 2022 Kedi Çip Fiyatları

Yeni çıkan yasaya göre kedilere çip taktırmak zorunlu hale gelmiştir. Peki kedi çip fiyatları ne kadardır? Kedilere çip ne zamana kadar takılmalıdır? Detaylar haberin devamında...

Çıkan yeni yasa ile birlikte kedilere çip taktırmak artık zorunlu hale getirildi. Sokak kedilerine ya da barınaktan sahiplenilen kedilere bakan kişilerin ardık kedilere çip taktırması zorunluluğu geldi. Yasalaşmış olan çipler, kedilere daha iyi bakılabilmesi ve kaybolmamaları ya da sokağa bırakılmamaları amacıyla yapıldı.

Sokaktan ya da barınaktan sahiplenilen pek çok hayvan, belli bir süre sonra sokağa bırakılmaktadır. Bu nedenle ev ortamına alışan pek çok kedi, sokakta doğal yaşama uyum sağlayamaz hale geldiği için hayatını kaybetmektedir. Bunun önüne geçmek ve bir heves ile sahiplenilen kedilerin yeniden sokağa bırakılmaması için çip uygulaması geliştirildi. Kedilere takılan bu çipler sayesinde istenildiği zaman kedilerin nerede oldukları bilinebilecek. Bu uygulama ile birlikte kedilerin evden kaçma durumunda da sahipleri kedilerini artık daha kolay bir şekilde bulabilecek.

Kediler dönem dönem her ne kadar evlerinden ve sahiplerinden memnun da olsalar evden kaçma girişiminde bulunabilmektedir. Bu girişimlerinin pek çok sebebi bulunmaktadır. Kimi kediler yalnızca dışarıyı merak ettiği için kimi kediler de kızgınlık döneminde çiftleşme içgüdüsü ile evi anlık olarak terk etmektedir. Böyle durumlarda kediler genellikle bir şekilde sahiplerine dönse de bazen yollarını kaybederek, evlerine geri dönemezler. Kedilerin evden kaçtıktan sonra geri dönememesi hem kedilerin yaşam faaliyetlerini sürdürememesi hem de sahiplerinin kedilerine kavuşamaması nedeniyle oldukça üzücü olmaktadır. Bu nedenle çip taktırmak hem kediler için hem de sahipleri için oldukça sağlıklı bir uygulamadır. Peki kedi çipi taktırmak zorunlu mudur?

Kedi Çipi Taktırmak Zorunlu Mudur?

Yeni yasaya göre kedi çipi taktırmak zorunlu hale gelmiştir. Kedi sahiplenen ve evinde bakan her vatandaş mutlaka kedisine çip taktırmak zorundadır. Böylelikle kaçma ya da sokağa bırakma gibi durumda erkenden müdahale etmek kolay hale gelmiştir. Takılmadığı durumlarda cezaları mevcuttur. Peki kedi çipi taktırmama cezası nedir?

Kedi Çipi Taktırmama Cezası

Kedilere verilen süreler dahilinde çip taktırmamanın 10 bin TL cezası bulunmaktadır. Kedilere çip taktırmak isteyen kişilerin 2022'nin sonuna kadar taktırması gerekmektedir. Peki Kedi çipi fiyatı nedir? Kedilere çip ne kadara takılır?

Kedi Çip Fiyatları 2022

Kedilere çip taktırma fiyatları 120 ile 350 TL arasında değişiklik göstermektedir.