Kayseri KART38 bakiye sorgulama 2022 - Kart38 online bakiye yükleme işlemleri nasıl yapılır?

Kayseri KART38 bakiye sorgulama 2022 - Kart38 online bakiye yükleme işlemleri nasıl yapılır?

Kayseri'de tramvay ve otobüs ile ulaşım sağlamak için kullanılan Kart38 kartlarına artık online bakiye yükleme özelliği getirildi. Peki online bakiye yükleme işlemi nasıl yapılır?

Kayseri'de yaşayan kişilerin otobüs ya da tramvay gibi ulaşım araçlarını kullanabilmesi için Kart38 kartına sahip olması gerekmektedir. Ulaşım araçlarında nakit para geçerli olmadığı için sürekli olarak bu kartlara para yüklemesi yapılmak durumunda kalınmıştır. Her bölgede, her zaman para yükleme bankosu bulunmadığı için de vatandaşlar bu durumdan oldukça şikayetçi olmuştur. Fakat artık yeni gelen özellik ile Kart38 kartına internet üzerinden para yüklemek mümkündür. İşte detaylar...

Kart dolum yerlerine gitmeden, internet üzerinden bakiye yüklemi işlemi yapmak isteyen kişilerin şu adımları izlemesi gerekmektedir;

  1. Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan kart38'in kendi internet sitesi bulunmaktadır. Bu internet sitesine giriş yapınız.
  2. Siteye girildiğinde sayfanın en üstünde iki adet seçenek bulunmaktadır. Bu seçenekler "üye ol" ve "üye girişi" şeklindedir. Daha önce üye olan kişiler giriş bilgilerini yazarak giriş yapabilmektedir. Üye olmayan kişilerin ise üye olması gerekmektedir.
  3. Üye olmak isteyen kişilerin; "Ad, soyad, T.C. kimlik numarası, mail, cinsiyet, doğum tarihinin gün ay ve yılını" girerek kendilerine bir üyelik oluşturmaları gerekmektedir.
  4. Giriş yaptıktan sonra sayfaya "Kart38 ONLINE İŞLEMLER" kategorisi çıkmaktadır. Bu kategorinin hemen altında ise "Para Yükleme" seçeneği bulunmaktadır.
  5. Para yükleme seçeneğinde girdiğinizde karşınıza yeniden iki seçenek çıkmaktadır. Biri "Kart38'ime para yükle" diğeri ise "Başka karta para yükle" seçeneğidir. Eğer kendinize ait kişisel bir kartınız varsa buna para yükleyecekseniz, giriş bilgilerinizden çıkan ve üzerinize olan kart otomatik olarak çıkmaktadır. Bu sayede de ne kadar para yükleyeceğinizi seçerek, kredi kartı bilgilerinizi girebilirsiniz. Bu sayede de online para yükleme işlemi gerçekleşecektir.
  6. Eğer kart size ait değilse ve başka bir karta para yüklemesi yapmak istiyorsanız, kartınızın arkasında bulunan "E 00.." ile başlayan kart seri numarasını yazmanız gerekmektedir. Kart seri numarasını yazdıktan sonra, yüklemek istediğiniz miktarı ve yeniden kredi kartı bilgilerinizi girerek para yükleme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Kart38 kartınıza para yükledikten sonra, kullanmak istediğiniz süre ile arasında en az 30 dakika bulunmaktadır. Kartınıza para yükleme işlemi ancak 30 dakika sonra gerçekleştirebilmektedir. Yarım saat sonra kartınızı kullanmak istediğinizde ise kartınızı iki kere okutmanı gerekmektedir. Bu uyarı para yükleme işlemi sonrasında da verilmektedir.

Kart38 BAKİYE SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Kart38 bakiye sorgulama işlemi ise oldukça kolay ve kısadır. Para yükleme kategorisinin bulunduğu seçeneğin hemen üzerinde "Kart38'lerim" bulunmaktadır. Burada tanımlı olan kartınızın bakiyesi direkt olan çıkmaktadır. Eğer kartınız tanımlı değil ve siz o karttaki bakiyeyi göremiyorsanız, yine aynı kategoride bulunan "Kart38 Tanımla" seçeneğinde kart tanımlaması yapabilirsiniz.