Karekodlu Mezar Taşı geliyor! Türkiye'de İlk Uygulanacağı Şehir Belli Oldu! Karekodlu Mezar Taşı Özelliği Ne Olacak?

Karekodlu Mezar Taşı geliyor! Türkiye'de İlk Uygulanacağı Şehir Belli Oldu! Karekodlu Mezar Taşı Özelliği Ne Olacak?

''Bunu da mı yaptınız?'' dedirtecek yeni bir gelişme yaşandı. İlk olarak Japonya'da uygulanan karekodlu mezar taşı şimdi Türkiye'ye geliyor. Karekodlu mezar taşının ilk kullanılacağı şehir belli oldu. İşte detaylar...

Dünya üzerinde Sadece Japonya'nın Tokyo kentinde uygulamaya sokulan karekodlu mezar taşı şimdi Türkiye'ye geliyor. İlk uygulamaya sokulacağı belli olan şehrin vatandaşları çok şaşırdı. Hem tepkilere hem de desteğe neden oldu. İşte karekodlu mezar taşının özellikleri...

İlk ve son olarak Japonya'nın Tokyo kentinde uygulamaya sokulan karekod mezar taşı uygulaması şimdi Türkiye'ye gelmeye hazırlanıyor. Çalışmalarına başlanan ve ilk olarak Adıyaman belediyesinin uygulamaya soktuğu karekod mezar taşının özellikleri vatandaşın ağzını açık bıraktı.

''Bunu da mı Yaptınız?'' Dedirtti!

Türkiye'nin hiçbir belediyesinde örneği ve benzeri olmayan karekodlu mezar taşlarının uygulanma süreci Adıyaman'da an itibari ile başladı. Adıyaman'lı vatandaşlar da dahil olmak üzere duyanlarının ağızlarının açık kaldığı karekodlu mezar taşı uygulaması ilk olarak Japonya'nın Tokyo kentinde uygulandı.

Kafelerde ve restoranlarda pandemi dönemi tanışmış olduğumuz karekodlu menü sistemine vatandaşlar alışma sürecinde zorlanmıştı. Şimdi mezar taşlarında uygulanamaya hazırlanan karekod mezar taşı uygulamasının özellikleri ağızları açık bıraktı. Akıllı telefonu olan herkes vefat eden kişinin bilgilerini hatta fotoğraf ve videolarını görebilecek.

Adıyaman Belediyesi'nden Şaşırtan Yenilik!

adiyaman-karekod-mezar-tasi.jpg

Sıradan mezar taşı ve mezar taşı uygulamalarını ortadan kaldırarak karekodulu mezar taşı sistemine geçmeye hazırlanan ve çalışmalara çoktan başlayan Adıyaman Belediyesi cenaze defin işlemlerinin ardından uygulanmaya başlayan karekodlu mezar taşı sisteminin sıradan mezar taşlarının yerini alacağını duyurdu.

Yeni uygulama ile okuyanları ve görenleri şaşırtan Adıyaman Belediyesi artık vefat eden kişilerin fotoğraf, video ve bilgilerinin bulunduğu karekodlu mezar taşı sistemine geçiş sağlayacak. Karekod mezar taşında, Mezar taşının ön isim, soy isim ve doğum, ölüm yılı yazılırken, arka kısmına mezar numarası ve karekod bulunacak.

Adıyaman Belediye Başkanı Duyurdu!

Mezar taşını dijital dünyaya taşıyan Adıyaman Belediyesi sayesinde akıllı telefonunun kamerasına vefat eden kişinin mezar taşındaki karekodu okutan herkesin kişinin bilgilerine hatta yükleme işlemi yapılırsa fotoğraf ve videolarına da ulaşabileceğini duyurdu.

Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, “Mezar taşlarına karekod sistemi dediğimiz örneği sadece Japonya’nın Tokyo şehrinde olan bir sistemini tatbik ediyoruz. Bildiğimiz kadarıyla Türkiye’de yerel yönetimlerde bunun başka örneği yok. Yerel yönetimler ilk biz başlattık. Karekod uygulamasında şahsın ismi, doğum tarihi, ölüm tarihi yine hakeza yakınlarının iletişim bilgileri taziye yeri, ailenin isteği doğrultusunda, ailenin onayı ile fotoğraflar, videolar olabiliyor” dedi.