İŞKUR iş arayan profil oluşturma işlemi nasıl yapılır? Adım adım iş arayan profili oluşturma işlemleri

İŞKUR iş arayan profil oluşturma işlemi nasıl yapılır? Adım adım iş arayan profili oluşturma işlemleri

Günümüzde pek çok kişinin merak ettiği konulardan bir tanesi de İŞKUR üzerinden iş arayan profilinin nasıl oluşturulduğudur. Bu yazımızda adım adım iş arayan profili oluşturma işlemleri hakkında ayrıntılı bilgileri sizlerle paylaşacağız…

İŞKUR günümüzde ülkemizde milyonlarca kişinin iş sahibi olmak için başvurduğu kurumların en başında gelmektedir. İŞKUR aracılığı ile iş arayan profili oluşturularak iş sahibi olunabilmekte ya da çeşitli kurslara yine İŞKUR üzerinden başvuru yapılabilmektedir.

İş arayan ve iş sahibi olmak isteyen vatandaşlar İŞKUR’da iş arayan profilinin nasıl oluşturulabildiğini merak etmektedirler.

İŞKUR Profil Oluşturma

İŞKUR üzerinden profil oluşturulabilmesi için aşağıdaki kısımda ayrıntılı bir şekilde sıralanmış olan adımların takip edilmesi gerekmektedir.

  • Öncelikle İŞKUR resmi intenet adresine gidilmesi gerekmektedir. Bu adres şu şekildedir; https://www.iskur.gov.tr/
  • Ardından sayfanın sağ bölümünde bulunan açık mavi fon üzerine beyaz yazıyla yazılmış İntenet Şubesi sekmesine girilmesi gerekmektedir.
  • Açılacak olan sayfada iki seçeneğin sunulacağını göreceksiniz. Burada iş arayan bölümüne gidilmesi ve ardından “üye ol” seçeneğine basılması gerekmektedir.
  • Üyelik sözleşmesinin okunması sonrasında onaylanması ve devam edilmesi gerekmektedir.
  • Sonraki adımda kişisel bilgilerin talep edildiğini göreceksiniz. Buradan talep edilen kişisel bilgilerin eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurulması gereklidir.
  • Bu bilgilerin tam ve doğru bir şekilde doldurulması sonrasında son onayın yapılması sonucunda profil oluşturulmuş olacaktır.

Profil Oluşturulması Ardından

İŞKUR iş arayan profilinin oluşturulması sonrasında İŞKUR’un intenet üzerinden sunduğu hizmetler kullanılabilmektedir. Sisteme giriş yaparken TC kimlik numarasının ve belirlenmiş olan şifrenin girilmesi yeterli olmaktadır. Giriş yapılmasıyla iş ilanlarına ulaşabilir iş başvurusunda bulunulabilir ve verilen destekler incelenebilmektedir.