İş arayan kadın erkek herkes başvurabilir! Devlet Su İşleri en az ilkokul mezunu personel alımı yapıyor

İş arayan kadın erkek herkes başvurabilir! Devlet Su İşleri en az ilkokul mezunu personel alımı yapıyor

DSİ (Devlet Su İşleri) tarafından yapılan açıklamaya göre, DSİ personel alımı için sevindirici bir haber geldi! Bu personel alımında KPSS zorunluluğu olmayacak ve adayların en az 18 yaşını tamamlamış olması yeterli olacak. İşte bu alım ile ilgili detaylar...

Vatandaşlar, giderek artan ekonomik zorluklarla mücadele ederken kamu kurumları tarafından yayımlanan iş ilanlarını yakından takip etmeye devam ediyor. Son ilan ise DSİ tarafından verildi ve İŞKUR üzerinden yayımlandı. İlanın detaylarına göre, DSİ personel alımı yapacak ve bu alımda KPSS şartı aranmayacak.

PERSONEL BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

başvuru

Eğirdir Boğazova Sulama Birliği Başkanlığı, personel eksikliğini gidermek amacıyla DSİ personel alımı yapacağını duyurdu. İlan şartlarına göre adayların en az ilkokul mezunu olması ve 18 yaşını tamamlamış olması gerekmektedir. Özellikle erkek adayların askerlikle ilişiği olmamalıdır.

Beden işçisi kadrosu için yapılacak olan alıma başvuracak adaylar, ilanın yayınlandığı tarihten itibaren 5 gün içerisinde başvurularını İl Müdürlüğü'ne veya www.iskur.gov.tr internet adresi üzerinden yapabilecekler.

Ancak, adayların gerçeğe aykırı belge veya beyanda bulunmamaları önemlidir. Bu tür durumlar tespit edildiğinde başvurular geçersiz sayılabilir ve işe alım süreci iptal edilebilir. Ayrıca, başvuruda bulunan adayların eğitim durumu, tecrübe, öncelik durumu ve yabancı dil gibi koşulları sözlü sınavdan önce belgelemeleri gerekmektedir.

Merkezi sınav uygulanmayacak olan kişilerden önceliklilerden müracaat eden adaylar arasından, öncelik belge tarihlerine göre talep sayısının dört katını aşmayacak şekilde isim ve adresleri talep sahibi kamu kurum ve kuruluşuna bildirilecektir.

Müracaat tarihi resmi tatil gününe denk geldiğinde, başvurular bir sonraki iş günü kabul edilecektir.

İlana başvuracak adayların başvuru tarihi itibariyle 18 yaşını doldurmuş olmaları gerekmektedir. Ayrıca erkek adayların askerlikle ilişiğinin olmaması ve Eğirdir ilçesinde ikamet ediyor olmaları şartı aranmaktadır.

İlanın sonuçları için noter kurası 5 Temmuz 2023 tarihinde yapılacak ve sonuçlar Sulama Birliği'nin panosuna asılacaktır. Ayrıca, sözlü mülakat 6 Temmuz 2023 tarihinde gerçekleştirilecektir.

Kaynak:Gürses Gazetesi