Ev Satın Almanın 5 Püf Noktası

Ev Satın Almanın 5 Püf Noktası

Yatırım ya da kişisel ihtiyaçlarınız için yeni bir ev almayı düşünüyorsanız bazı özel detaylara dikkat etmelisiniz. Gayrimenkul yatırımı, karlılığını daima koruyan seçenekler arasında yer aldığından dolayı sık sık başvurulan yöntemlerdendir.

Advertorial Haber - Yatırım ya da kişisel ihtiyaçlarınız için yeni bir ev almayı düşünüyorsanız bazı özel detaylara dikkat etmelisiniz. Gayrimenkul yatırımı, karlılığını daima koruyan seçenekler arasında yer aldığından dolayı sık sık başvurulan yöntemlerdendir. Fakat her yatırımda olduğu gibi planlı bir şekilde hareket edilmediği zaman çeşitli sorunlar ortaya çıkabilir. Bunun için ev almanın püf noktalarını mutlaka öğrenmeniz gerekir. Biz de sizin için bu püf noktaları derledik. Hazırsanız, başlayalım...

1 - Bütçe

Yeni bir ev almak söz konusu olduğu zaman bütçenizi belirleyerek işe başlamalısınız. İlerleyen yıllarda değerlenebileceğini düşündüğünüz lokasyonlarda yer alan evler için bütçeniz yetiyorsa sorun yaşamazsınız. Fakat bütçeniz eksik geliyorsa gerekli gördüğünüz durumlarda kredi kullanma opsiyonunu deneyebilirsiniz. Çekeceğiniz kredi yeni alacağınız evden elde edeceğiniz verimlilik ile doğru orantılı olmalıdır.

2- Satış İmkanı

Yeni bir ev satın alırken, söz konusu dairenin hızlı bir şekilde nakde dönüştürülebilme imkanını da araştırmalısınız. Bir evin kira getirisinin yüksek olması yatırımcılar için istenen özellikler arasında yer alsa bile yeterli olmayabilir. Yatırım amaçlı bir konut düşünüyorsanız, o evin potansiyel kira değerinin yanı sıra acil durumlarda ne kadar hızlı bir şekilde satılabileceğini hesaplamalısınız. Bunun için talep gören bölgelerdeki yatırımlık ev seçeneklerine yoğunlaşabilir ve danışmanlık hizmeti alabilirsiniz.

3- Konum

Satın alacağınız evin önemli detayı konumudur. Evin yer aldığı lokasyonun kalkınma potansiyeli, ulaşım imkanı, hastane ve alışveriş merkezlerine yakınlığı gibi detaylar mutlaka değerlendirilmeye alınmalıdır. Uzun vadede bölgede yapılması planlanan projeler hakkında bilgi almanız avantaj elde edebilmenizi sağlar. Yeni bir projeden ev alacaksanız çevresel faktörleri ve iskan izinlerinin olup olmadığını öğrenmelisiniz.

4 - Evin Özellikleri

Yeni ev satın alırken evin oda sayısını, bina durumunu, evin bulunduğu katı, tadilat ihtiyacını ve ikamete hazır olup olmadığını değerlendirmelisiniz. Bazı zamanlarda tadilat gerektiren evler düşük maliyetlerle satın alınabileceği için yatırım kararınızı vermeden önce değişken açılardan durumu değerlendirmelisiniz.

5- İhtiyaçlar

Satın alınacak evin ihtiyaçlarınıza en iyi şekilde yanıt verebilmesi için süreci aceleye getirmemelisiniz. Beklentilerinize uygun evleri bulabilmeniz çoğu zaman büyük bir uğraş gerektirebilir. Bu tür durumlarda planlama yaparak vaktinizi en iyi şekilde değerlendirmelisiniz. Ayrıca dilerseniz bu aşamada güvenilir platformlardan destek alabilirsiniz. Hepsiemlak, yılların deneyimi ve profesyonel altyapısıyla güvenilir seçeneklerden biridir.

Siz de güvenilir bir platformdan ev almayı düşünüyorsanız, sahibinden satılık evler Hepsiemlak’ta sizleri bekliyor!

Advertorial Haber