En düşük emekli, dul ve yetim maaşları ne kadar ?

En düşük emekli, dul ve yetim maaşları ne kadar ?

TÜİK’in Temmuz ayı enflasyon verilerini açıklaması ile beraber yılın ikinci yarısındaki en düşük maaşların ne kadar olacağını internet üzerinden araştırmaya yöneldi. Peki 2021 yılının ikinci yarısındaki en düşük emekli, dul ve yetim maaşları ne kadar olacak? Yanıtı haberimizde…

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Temmuz 2021 ayının enflasyon verilerini 5 Temmuz Pazartesi günü milyonlarca vatandaşa duyurdu. Enflasyon oranları ile beraber birçok maaşa da zam yapıldı.

Son 6 ayın verilerinin ortalaması olarak kabul edilen enflasyon oranına göre maaşlara zam yapılacak. Buna göre birçok alanda çalışan kişilerin maaşlarına yüzde 8,45 oranında bir zam uygulandı. Peki 2021 yılının ikinci yarısında en düşük emekli, dul ve yetim maaşları ne kadar olacak?

Emekli sandığı tarafından verilen en düşük dul ve yetim maaşları da verilerin açıklanmasıyla zamlandı. En düşük dul ve yetim maaşı 2.620 TL’ye yükseltildi. Eş ve bir yetim olması durumunda bu maaş 2.834 TL’ye, eş ve iki yetim olması durumunda ise 3.149 TL olacak.