E-Ticaret Siteleri İçin E-Mail Marketing Taktikleri

E-Ticaret Siteleri İçin E-Mail Marketing Taktikleri

E-Ticaret Siteleri İçin E-Mail Marketing Taktikleri detaylı olarak haberimizde yer almaktadır.

Advertorial Haber - İşletmelerin, e-ticaret siteleri için özen göstermesi gereken sunucu kiralama gibi önemli kararlarının yanında daha sonra ilgilenecek bir detay olarak görülebilen e-posta pazarlaması, aslında başlangıçtan itibaren titizlikle üzerinde durulması gereken noktalardan biridir.

Doğru zamanda alakalı, kişiselleştirilmiş mesajlarla müşterilere ulaşmanın etkili bir yolu olarak kullanılan e-mail marketing ya da e-posta pazarlaması, satış yapmak, hedef kitleyi bilgilendirmek ve müşteri sadakati oluşturmak için potansiyel ve mevcut müşterilere e-posta yoluyla pazarlama mesajları göndermek anlamına geliyor.

E-ticarette yanlış zamanda yanlış kişilere alakasız veya istenmeyen mesajlar göndermeyi engelleyen e-posta pazarlamasıyla satışları artırmanın yollarını ve dikkat edilmesi gerekenleri şu şekilde sıralayabiliriz:

  1. E-postalarda mesajı kısa tutmak ve müşterilerin işletmenizle etkileşime devam edebilmesi için harekete geçirici bir ifade kullanmak önerilir. Akıllı CTA'ları kullanmak mesajı kimin görüntülediğine göre otomatik olarak değiştiğinden daha kişiselleştirilmiş bir deneyim sunmanızı ve müşterilerin harekete geçirici butonu tıklama olasılığını artırır.
  2. Pazarlama e-postalarınızı çok daha fazla kişiye çok daha hızlı bir şekilde ulaştırmanın en iyi yolu, e-posta metninin sosyal medyada paylaşılabilir olmasını sağlayan butonları mail'de kullanmaktır.
  3. Düzenli e-postalarla marka hikayenizi anlatmak, doğaya, hayvanlara karşı misyonlarınızı belirtmek, bir duruş sergilemeyi ve aynı şekilde hisseden müşterilerle daha yakın bağlantılar kurmayı kolaylaştırır. Bu amaçla personelinizden, müşterilerinizden ya da işinizden ve hayatınızdan markanızla ilgili dikkate değer bir anlatımın yer aldığı mesajlar göndermeniz önerilir.
  4. İşlemsel e-posta da denen ödeme ve satın alma işlemleri sırasında gönderilen ve diğerlerine göre daha işlevsel olan e-postaların siparişin ne zaman teslim edileceği, hangi adrese gönderileceği ve siparişle ilgili bilgi alıp başvurabilecek iletişim kanallarını içermesi gerekir.
  5. Satış gerçekleştikten hemen sonra gönderilen siparişin onaylandığını bildiren e-postada sepete daha fazla ürün eklemeye teşvik eden taktikler uygulanabilir. Bunlar satın alınan ürünle birlikte kullanılan aksesuar önerilerini ya da müşterinin aynı ürünü bir yakınına hediye olarak almak istediğinde kullanabileceği bir indirim kodunu içerebilir. Sınırlı bir süre içinde ikinci bir satın alma işlemi yapılırsa müşterinin yararlanabileceği indirim fırsatından bahsedilebilir, çünkü müşterinin indirimli bir fiyat için geri dönmesi hiç dönmemesinden daha iyidir.
  6. E-postalarda satıştan bir süre sonra geri bildirim için müşterilerin yorum yapmalarının ya da basit bir anketi cevaplamalarının istenmesi, alışveriş deneyimini nasıl iyileştirebileceğinizi anlamanız açısından önemlidir.
  7. E-postalar web sitelerinde yayınlanan blog içeriklerinin can damarıdır. İçeriği düzenli bir bültene eklemeyi veya yeni ya da güncellenmiş ürünlerinizden söz eden içerikleri RSS'le e-posta yoluyla göndermeyi denemelisiniz.
  8. İşletmenizle kurduğu iletişim için müşterilerinize göndereceğiniz teşekkür e-postaları markanızın gelen kutusunda görünmesine ve müşteriyi sitenize yönlendiren kuponlara, bağlantılara tıklama oranını artırmanın etkili bir yoludur. Zaman ayarlı, otomatik e-postalarla müşterilerin belirli bir süre önce satın aldıkları ürünün kategorisinde indirim duyurusu da gönderebilirsiniz.
  9. E-posta listenizin abonelerini yılın belirli zamanlarına göre özel teklifler sunduğunuz konusunda bilgilendirmek için Efsane Cuma, Yeni Yıl, Anneler Günü ya da Bahar İndirimi hakkında mesajlar atmak geleneksel bir yöntem olsa da etkilidir.
  10. E-posta listenizle kurduğunuz ilişkinin izne dayalı olması gerekir. Bu, insanların e-posta listenize istedikleri zaman girip listenizden istedikleri zaman çıkabileceği anlamına gelir. Bu konuda yasal açıdan para cezalarıyla karşı karşıya kalınabileceği için dikkatli olunması önerilir.

124705d9-ce1f-4ea4-84b9-373af6470864.jpg

Uzman Görüşü

Hedef kitlenizle bağlantı kurmanın, ilişkileri sürdürmenin ve güçlendirmenin etkili bir yolu olan e-posta pazarlama, müşteri edinme maliyetini düşük tuttuğundan ve işletmelerin uğrunda çok çalıştıkları trafiği korumayı kolaylaştırdığından e-ticaret sitelerinin başarısı için çok önemlidir. Ancak güçlü bir e-posta altyapısına sahip olmayan işletmeler; işleyişin durabileceği, iletişimin kesintiye uğrayabileceği durumlara karşı önlem almalıdır.

Turhost olarak yaklaşık 20 yıldır, en gelişmiş teknolojilere dayanan hosting ve sunucu seçeneklerimizle farklı ölçeklerdeki e-ticaret siteleri ve kuruluşların ihtiyacı olan BT altyapısını karşılayacak üstün hizmet kalitesini sürdürmekteyiz. Kurumsal mail hosting planlarından, bulut sunuculara kadar en güçlü donanımlar ve orijinal yazılımlarla sunduğumuz çözümlerimizden yararlanmanızı dileriz.