Dünyanın en zengin insanı kim? En büyük servete sahip olan isimler

Dünyanın en zengin insanı kim? En büyük servete sahip olan isimler

Dünyanın en zengin insanları vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Bazı isimler tahmin edilebilir olsa da Forbes'un listesinde şaşırtan isimler de bulunuyor. Peki; Dünyanın en zengin insanı kim? Detaylar gursesgazetesi.com'da...

Dünya üzerinde en çok mal varlığına sahip olan ve Dünyanın en zengin insanları olarak kabul edilen kişiler vatandaşlar için her zaman merak konusu oluyor. Özellikle bugün bir sosyal medya hesabının "Dünyanın en zengin 10 insanı" başlığı ile yaptığı paylaşımda Türk isimlerin de bulunması dikkat çekti. Bunun üzerine vatandaşlar Dünyanın en zengin insanının kim olduğunu araştırmaya başladı. Dünyanın en zengin insanı ve en büyük servete sahip olan 10 isim haberin devamında, gursesgazetesi.com'da...

Dünyanın En Zengin 10 İnsanı

10- Mukesh Ambani: 90,7 Milyar Dolar

1957 Yemen doğumlu olan Hindistanlı Ambani çeşitli sektörlerde hizmet veren bir iş adamı. Ambani'nin bilinen serveti ise 90, 7 milyar dolar. Aynı zamanda petrokimya firması Relience Industries'in de sahibi olan Ambani geçtiğimiz yıla göre servetini büyüttü ve 11'nci sıradan 10'uncu sıraya yükseldi.

9- Steve Ballmer: 91,4 Milyar Dolar

1956 yılında Amerika'da dünyaya gelen Ballmer, Microsoft'un 1986 yılında yayınladığı 1.0 reklamında yer almış ve 2000 yılından beri de Microsoft'un Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev almaktadır. Microsoft'un önemli isimlerinden olan Ballmer tanınan pek çok ismi geride bırakarak 2022 yılında Forbes tarafından Dünyanın en zengin 9'uncu insanı seçildi.

8- Larry Ellison: 106 Milyar Dolar

1944 Manhattan doğumlu olan Larry Ellison, veritabanı yazılım firması Oracle'ın kurucusu ve Ceo'sudur. Microsoft'un en büyük rakiplerinden olan Oracle'ın sahibi Ellison'un servetinin 106 milyar dolar olduğu biliniyor.

7- Sergey Brin: 107 Milyar Dolar

Larry Page ile birlikte Google'ı kuran Brin, 1973 yılında Rusya'da dünyayagelmiştir. Brin'in şu anki servetinin 107 milyar dolar olduğu biliniyor ve Brin, Forbes tarafından bu yılın en zengin 7'nci insanı seçildi.

6- Larr Page: 111 Milyar Dolar

Kendisinin hemen üstünde yer alan Sergey Brin ile Google'ı kuran Larry Page, 1973 yılında Michigan'da dünyaya geldi. Günümüzde Alphabet Inc. şirketinin yönetim kurulu başkanı olan Page'in mal varlığı ise 111 milyar dolar değerinde.

5- Warren Buffett: 118 Milyar Dolar

1930 yılında Nebraska'da doğan Buffet, 20. yüzyılın en başarılı yatırımcıları arasında yer alıyor. 2008 yılında dünyanın en zengini seçilen Buffett bu yıl ise 5'inci sırada yer alıyor.

4- Bill Gates: 129 Milyar Dolar

1955 yılında Seattle'da dünyaya gelen Bill Gates Microsoft'un kurucusu olarak teknoloji tarihine damga vuran isimlerden oldu ve şu anki 129 milyar dolarlık serveti ile en zengin 4 kişi arasında yer alıyor.

3- Bernard Arnault: 158 Milyar Dolar

2020 yılında dünyanın en zengin insanı seçilen Arnault, lüks eşya şirketi LVMH'nin başkanı ve genel müdürüdür. Günümüzdeki mal varlığı ise Forbes verilerine göre 158 milyar dolar.

2- Jeff Bezos: 171 Milyar Dolar

1964 yılında dünyaya gelen Bezos, teknoloji şirketi Amazon'un kurucusu ve CEO'su. Bezos'un 171 milyar dolarlık mal varlığı, onu Dünyanın en zengin 10 insanı listesinde ikinci sıraya yerleştirmiştir.

1- Elon Musk: 219 Milyar Dolar

1971 yılında Güney Afrika Pretoria'da dünyaya gelen Musk, Twitter, Space X ve Tesle gibi dünya devi şirketlerin sahibidir. Forbes tarafından hazırlanan bilgilere göre Elon Musk'ın serveti toplamda 219 milyar dolar. Bu serveti ile Elon Musk, listenin en üst sırasında yer alıyor. Dünyanın en zengin adamı Elon Musk yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor.