Belediye öğrenciler için duyurdu! O il için karar açıklandı: 10 Temmuz gününe dikkat

Belediye öğrenciler için duyurdu! O il için karar açıklandı: 10 Temmuz gününe dikkat

Öğrenciler için belediye müjdeyi verdi! 10 Temmuz tarihine kadar devam edecek! Tüm detaylar haberimizde.

İstanbullu öğrencilerin yüzü gülecek. Belediye bu konuda 10 Temmuz tarihine kadar destek vereceğini açıkladı! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

10 TEMMUZ'A KADAR DEVAM EDECEK

İstanbul Büyükşehir Belediyesi LGS tercihi yapmak isteyen öğrencilere 10 Temmuz tarihine kadar destek verecek. Destek merkezleri Kadıköy, Bakırköy ve Şile olarak açıklandı. Destekler 10.00-19.00 saatleri arasında yapılacak. Üniversitelerin Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik bölümü mezunları okul imkanı, lokasyon, başarı, üniversiteye yerleşen öğrenciler gibi etkenleri öğrenciye sunarak bilgilendirme yapacak. 

İBB LGS Tercih Destekleri

Aynı zamanda yatılı okullarla ilgili de bilgiler verilecek. LGS tercihlerinde öğrenci merkezi yerleştirme tercihi için 10, yerel yerleştirme ve pansiyonlu okullar için 10 olmak üzere toplam 20 okul tercihi yapabiliyor. İBB tarafından belirlenen merkezlerde öğrencilere tercih ve liseler ile ilgili gerekli olan bütün yönlendirmeler alanında uzman kişiler tarafından 10 Temmuz tarihine kadar yapılacak. Aynı zamanda öğrenciler tercihlerini nasıl yapacaklarını, nakil tercihlerini, fen lisesi, sosyal bilimler lisesi, anadolu lisesi, özel program, proje anadolu imam hatip liseleri, proje meslek liseleri ile ilgili tüm konularda bilgi edinebiliyorlar.