Arabası olanlara duyuru yapıldı! Aracında bu olan 1.670 TL ceza ödeyecek: Hemen kontrol edin

Arabası olanlara duyuru yapıldı! Aracında bu olan 1.670 TL ceza ödeyecek: Hemen kontrol edin

Önemli bir açıklama yapıldı, araç sahipleri ve trafiği kullananları yakından ilgilendiriyor. 28 Haziran tarihinde, araçlarında belirli bir durumun olması halinde büyük cezalarla karşılaşabilecekleri duyuruldu. Ayrıntılar haberimizde...

Yılbaşında yapılan yeniden değerleme oranına bağlı olarak trafik cezalarına yüzde 112,9 oranında zam yapıldığı aktarıldı. 2023 yılından itibaren ise bu yeni trafik cezaları uygulanmaya başlandı. Trafik cezalarındaki bu artışın, daha sağlıklı bir trafik deneyimi yaşanmasını hedeflediği ifade edildi. Son haberde, kırmızı ışık ihlali cezasının bile 1000 TL'ye kadar çıktığı belirtildi. Ayrıca, hız sınırını aşanlara da farklı oranlarda cezalar kesileceği bildirildi.

TRAFİK KURALLARINA AYKIRI HAREKET ETMENİN BEDELİ YÜKSEK

ceza

Örneğin, hız sınırını yüzde 10-30 arası aşanlara 951 TL, yüzde 30-50 arası aşanlara ise 1.979 TL trafik cezası uygulanacağı ifade edildi. Hız sınırlarını aşmanın trafik kazalarının büyük bir sebebi olduğu göz önünde bulundurularak trafik cezalarının her yıl arttığı belirtildi.

Ayrıca, emniyet şeridini ihlal etmenin cezasının 1.823 TL'den 4.064 TL'ye kadar çıktığı, sigortasız araç kullanmanın cezasının 196 TL'den 436 TL'ye yükseldiği aktarıldı. Plakanın trafikte okunmasını engelleyecek herhangi bir değişiklik yapıldığında ise araç sahiplerine 1.671 TL ceza kesileceği vurgulandı. Bu nedenle, trafiğe çıkmadan önce ön ve arka plakaların okunabilirliğinin kontrol edilmesinin önemli olduğu belirtildi.

Kaynak:Gürses Gazetesi