Antalya'da bir tatil bu yıl ne kadara mal olacak? Antalya tatil fiyatları 2022

Antalya'da bir tatil bu yıl ne kadara mal olacak? Antalya tatil fiyatları 2022

Tatil severlerin ilgi odağı olan Antalya bu yıl da en çok tercih edilen tatil bölgelerinden olacak. Yerli ve yabancı turistlerin uğrak şehri Antalya'da tatil yapmak isteyenler ise kaç TL'ye mal olacağını merak ediyor. Detaylar gursesgazetesi.com'da...

Yerli ve yabancı turistlerin uğrak tatil mekanı olan Antalya'da bu yıl da milyonlarca kişi tatil yapacak. Yükselen döviz kuru ve artan enflasyon nedeniyle yerli turistlerin tatil yapmakta zorlanacağı Antalya'da bu yıl yerli mi yoksa yabancı tatil severlerin mi tatil yapabileceği merak konusu oldu. Vatandaşlar gerek arama motorlarında gerekse sosyal medya platformlarında bu yıl Antalya'da tatil yapmanın maliyetini sıkça arattı. Antalya'da 2022 yılı için tatil yapma maliyeti haberin devamında, gursesgazetesi.com'da...

Türkiye'nin en ünlü tatil bölgelerinden olan ve her yıl milyonlarca yerli ve yabancı turistin akın ettiği Antalya'da bu yıl çok sayıda kişi yaz tatili yapacak. Maliyetlerin yükselmesi ile birlikte konaklama ve genel tatil giderleri harcamalarının büyük ölçüde artmış olması nedeniyle bu yıl yerli turistlerin Antalya'da tatil yapması zor görülüyordu. Ancak özellikle Rus uyruklu turistlerin gözde tatil bölgesi olan Antalya'da, bu yıl yaşanan Rusya - Ukrayna krizi nedeniyle Rusya ve Ukrayna uyruklu turistlerin tatil yapamayacağı bekleniyor. Bu nedenle oteller fiyatları minimuma indirgemiş olsa da fiyatlar vatandaşlar için oldukça yüksek kabul ediliyor.

Fiyatlar ile ilgili araştırma yapan vatandaşların ise karşısına çok sayıda farklı rakam çıkıyor. Kimi oteller düşük fiyattan misafirler için rezervasyon kabul ederken, kimi otellerin giriş ücretleri ise dudak uçuklatıyor. Peki; Antalya'da bu yıl tatil yapmanın maliyeti ne kadar?

Antalya'da 2 Kişilik Tatil Maliyeti 2022

Antalya'nın en ünlü tatil bölgesi olan Alanya'da tatil yapmak isteyen vatandaşlar gecelik otel fiyatları için araştırmalar yapıyor. Alanya'da 2022 yılı için tatil fiyatları şu şekilde;

Fiyatlar, 1 Ağustos ila 7 Ağustos tarihleri arasında Alanya bölgesi için iki kişi üzerinden hesaplanmıştır ve hesaplanan fiyatlar 31 Mayıs 2022 tarihi için geçerlidir.

Alanya'da iki kişinin en ucuz otelde tatil yapabilmek için gece başına 278 TL yani 6 gece 7 gün için toplamda 1.670 TL ödenmesi gerekiyor. Ancak otelde kahvaltı ve diğer önemli ihtiyaçlar karşılanamıyor.

Alanya'da iki kişinin orta sınıf ila lüks arasında yer alan bir otelde tatil yapabilmek için ise gecelik ortalama 2.500 TL yani 6 gece 7 gün için toplamda 15.000 TL ödemesi gerekiyor. Bu otellerde ise pek çok ihtiyaç fazlasıyla karşılanıyor.

Alanya'da iki kişinin tatil yapabileceği ve hem lüks hem de kaliteli bir otelin gecelik fiyatları ortalama 4.500 TL yani 6 gece 7 gün için toplamda 27.000TL ödemesi gerekiyor.