Anlaşmalı Boşanma Dilekçesi Nasıl Hazırlanır 2022

Anlaşmalı Boşanma Dilekçesi Nasıl Hazırlanır 2022

Anlaşmalı boşanma sağlanabilmesi için boşanmak isteyen çiftlerin mutlaka bir dilekçe hazırlaması gerekmektedir. Peki anlaşmalı boşanma dilekçesi nasıl hazırlanır?

Anlaşmalı olarak boşanmak isteyen kişilerin hazırlayacakları dilekçeler oldukça önemlidir. Çünkü resmi bir evrak olduğu için bilgilerin eksiksiz ve doğru bir şekilde hazırlanması gerekmektedir. Fakat anlaşmalı boşanma sağlayabilmek için belli başlı şartlar da bulunmaktadır. Bu şartların sağlaması halinde kişiler evrakları doldurarak mahkemeye sunabilmektedir. Peki anlaşmalı boşanma nedir? Detaylar gursesgazetesi.com'da...

Anlaşmalı Boşanma Nedir?

Tazminat, sayad, mal varlıkları, velayet gibi konular için gerekli görülen ve her iki tarafın da mutlaka imzalaması gereken bir tür sözleşmeye anlaşmalı boşanma adı verilmektedir. Kişilerin anlaşmalı boşanma yapabilmeleri için mutlaka evliliklerinin üzerinden 1 sene geçmiş olması gerekmektedir. Bu sebeple kişilerin anlaşmalı bir şekilde boşanabilmesi için anlaşmalı boşanma dilekçesi hazırlamaları gerekmektedir. Peki anlaşmalı boşanma dilekçesi ve anlaşma boşanma aşamaları neleri kaplamaktadır?

Anlaşmalı Boşanma Dilekçesi Nasıl Hazırlanır?

Dilekçede mutlaka iki tarafın da yer alması gerekmektedir. Evliliklerinin üzerinden 1 yıl geçmiş olan çiftler bu dilekçeyi beraber hazırlaması gerekmektedir. Dilekçede ise; neden boşanmak istedikleri hakkında bilgiler yer almalıdır. Tarafların varsa çocuklarının yer aldığı bir bölüm eklenerek sonunda ise iki tarafın da bu detayların ve bilgilerin kabul ettiğine dair bilgiler yer almalıdır. Bu dilekçe hazırlandıktan sonra mahkemeye sunulabilmektedir.

Bu dilekçe sonucunda taraflar birbirinden mal varlığı, nafaka ve velayet gibi isteklerde bulunabilmektedir. Bu sebeple kişilerin anlaşmalı bir şekilde, birlikte bu dilekçeyi hazırlaması oldukça önemlidir. Çekişmeli boşanmaların olmadığı bu boşanma çeşidinde iki taraf da bu beyanları kabul etmiş olarak sayılmaktadır. Fakat boşanmak isteyen kişilerin bu dilekçeleri kendilerinin hazırlaması doğru bir durum olarak görülmemektedir. Bu noktada da avukata başvurmak gerekli görülmektedir.

Dilekçenin hazırlanması ve sunulması durumunda kişilerin bir avukattan destek almaları oldukça önemlidir. Kanunlara ve dilekçede bulunması gereken beyanlara hakim olan avukatlar bu sürecin yönetimi için oldukça gerekli görülmektedir. Tüm detayların doğru bir şekilde yer aldığı dilekçe hazırlandıktan sonra mahkemeye verilmektedir. Belirlenen duruşma gününde iki tarafın da bulunması oldukça önemlidir. Tüm şartların uygun olması, tarafların anlaşmalı bir şekilde boşanması, hakim tarafından uygun görüldüğü durularda tek celsede taraflar boşanabilmektedir.