Ankara'da yaşayanlara müjde! O tarihte toplu taşıma ücretsiz olacak: Saat 00.00'a kadar...

Ankara'da yaşayanlara müjde! O tarihte toplu taşıma ücretsiz olacak: Saat 00.00'a kadar...

Ankaralı vatandaşlara müjdeli haberler verildi! Bu tarihte toplu taşımadan ücretsiz faydalanacaksınız! Tüm detaylar haberimizde.

Ankara'da bu tarihte toplu taşımanın bir gün boyunca ücretsiz olmasına karar verildi. Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

BU TARİHTE TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ OLACAK

Meclis Birinci Başkanvekili Fatih Ünal başkanlığında açılan oturum Belediye Meclis Konferans Salonu'nda gerçekleşti. Gündemde birçok madde oylamaya sunuldu ve AKP'li üyeler resmi ve dini bayramlarda ücretsiz olan toplu taşımanın 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde de ücretsiz olmasını teklif etti. Üyelerin teklifi oy birliğiyle kabul edildi ve 15 Temmuz günü toplu taşımanın 15 Temmuz saat 00:00 ile 16 Temmuz 06:00 arasında ücretsiz olmasına karar verildi. 

bu tarihte toplu taşıma ücretsiz olacak

Aynı zamanda Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclisi Ulaşım Komisyonu Başkanı ve AKP Sincan Meclis Üyesi Nihat Yalçın gündem dışı söz alarak sendika yetkililerine maaşların iyileştirilmesi ile ilgili hakların sonuna kadar kullanılması için çağrı yaptı. Yalçın konu ile ilgili şunları söyledi; 'Bunun adı eğer grevse, grev. Mansur Yavaş Başkan seçilmeden önce EYT sorununu çözeceğim dedi. Cumhurbaşkanımız sağ olsun bunu size bırakmadı. Sizin üzerinize düşen EYT'den emekli olan insanların kıdem tazminatının ödenmesi. Bunu bile yerine getirmediniz.' AKP Çubuk Meclis Üyesi Emre Aslantaş ise belediye tarafından Kuzey Ankara Protokol Yolu Tüneli'nde yürütülen tadilat süresinin 70 gün olarak belirlenmiş olmasını eleştirdi. Tadilat çalışması sebebiyle bölgede trafik sorunu oluştuğunu söyleyen Aslantaş çalışmaların erken bitirilmesini talep etti. AKP'li üyelerin konuşmaları sonrasında diğer meclis üyeleri söz istemedi ve toplantı sona erdi. Temmuz ayı ikinci oturumu ise 13 Temmuz 18:00'da yapılacak.