Allah’ın varlığından şüphe duymak dinden çıkarır mı?

Allah’ın varlığından şüphe duymak dinden çıkarır mı?

İnsanoğlunun aklına bazen istemsizce gelen düşünceler kişileri rahatsız ediyor. Bu durumda vesveselere maruz kalan insanlar dinden çıkı çıkmadığını düşünüyor. Allah’ın varlığından şüphe duyacak düşünceler dinden çıkarır mı? İşte ayrıntılar

İnsanların aklına bazen istemeden rahatsız edici düşünceler gelirken vesveselere maruz kalınıyor. Din konusunda düşünceler insanın nefsi ve şeytanın telkini olarak kabul edilirken kişiyi rahatsız eder ve dini inançları körelebilir. Bu düşünceler Müslüman biri tarafından inancına zıt düşmektedir. Eğer bu düşünceler devam ediyorsa aklı ile oynamadığı ve onaylamadığı sürece imanına zarar vermemektedir.

Vesvese konusunda eski zamanlarda bir sehabe Peygamber Efendimiz (s.a.s) yakarışta bulundu. Söylemeye dahi cesaret edemeyeceği vesveseler yüzünden Peygamber Efendimize söyledi. Peygamber efendimiz ise bu düşünceler olduğunda endişe edilmemesini eğer bu durum olursa halis imana işaret ettiğini bildirdi. Diğer bir konu ise vesveseler olduğunda kişiler davranışlarında bulunmadıkça ve kötü düşünceleri pratiğe sokmadıkça vesveselerden sorumlu değillerdir.