2022 Türkiye Eurovision'a Neden Katılmıyor? Türkiye Eurovision'a Ne Zaman Katılacak?

2022 Türkiye Eurovision'a Neden Katılmıyor? Türkiye Eurovision'a Ne Zaman Katılacak?

Her sene düzenlenen Eurovision yarışmasında bu sene de birinci belli oldu. Son olarak 2012 Yılında Türkiye'nin katılım gösterdiği Eurovision'da bu sene neden yer almadığı merak konusu oldu. 2022 Türkiye Eurovision'a Neden Katılmıyor?

Bu sene de her sene düzenlendiği gibi düzenlenen Eurovision yarışması birinciyi belli etti. Birbirinden farklı ülkelerin yine birbirinden şahane sahne sergilemesi ile ortaya çıkan görüntüler bu sene de çok konuşuldu. Eurovision katılım listesinde Türkiye'nin neden olmadığı ise merak konusu oldu.

Her sene düzenlenen Eurovision yarışmasında bu sene de birinci belli oldu. Son olarak 2012 Yılında Türkiye'nin katılım gösterdiği Eurovision'da bu sene neden yer almadığı merak konusu oldu. 2022 Türkiye Eurovision'a Neden Katılmıyor? Türkiye Eurovision'a ne zaman katılacak?

2022 Türkiye Neden Eurovision Yarışmasına Katılmıyor?

Uzun süredir Rusya ile savaşta olan Ukrayna bu senenin en çok konuşulan konuları arasında yer aldı. Her sene olduğu gibi bu sene de Eurovision'a katılma hakkı kazanan Ukrayna birincili elde ederek 2022 Eurovision birincisi oldu. Türkiye'nin 2012 yılından bu yana Eurovision'a neden katılmadığı ise merak konusu haline geldi. Peki Türkiye Eurovision yarışmasına neden katılmıyor?

2022 Mayıs ayında geçtiğimiz gün İtalya da gerçekleştirilen Eurovision'da Türkiye bu sene de yer almadı. Dünyanın en büyük ses yarışması olarak bilinen Eurovision'a 2022'de Türkiye'nin katılımı için kampanya başlatılmış yine de bu sene açıklanan liste de pek çok ülke yer alırken Türkiye yer almamıştı.

Türkiye Eurovision'a En Son Ne Zaman Katıldı?

Türkiye Eurovision yarışmasına son olarak 2012 yılında katılan Türkiye Can Bonomo'nun performansı ile 7. sırada yer almıştı. 2013 Yılında TRT'nin aldığı karar sonrası Eurovision yarışmasına dahil olmayan Türkiye'nin Eurovision'a ne zaman katılıp katılmayacağı ise merak konusu oldu.

Türkiye'de Eurovision'a Katılan Sanatçılar Kimler?

  • 2004 yılında Athena, "For Real" şarkısı ile Türkiye'ye dördüncü,
  • 2007 yılında Kenan Doğulu, "Shake It Up Şekerim" ile dördüncü,
  • 2008 yılında Mor ve Ötesi grubu yedinci,
  • 2009'da Hadise "Düm Tek Tek" adlı şarkısıyla dördüncü,
  • 2010'da maNga "We Could Be the Same" adlı şarkısı ikinci,
  • 2011'de Yüksek Sadakat yarı finallerde elendi,
  • 2012'de Can Bonomo yedinci oldu,