2022 Resmi Tatiller Hangi Günler?

2022 Resmi Tatiller Hangi Günler?

Yılın belirli günlerinde, o günlerin özel olması sebebiyle resmi tatiller verilmektedir. Bu resmi tatillerde eğitime ve çalışmaya ara verilmektedir. Peki 2022 senesi için hangi günler resmi tatillerdir? Detaylar haberin devamında...

Her sene yılın belli özel günlerinde çalışma ve eğitim hayatına bir süreliğine ara verilmektedir. Bu aralar kimi zaman bir günlük olurken, kimi zaman 3 ile 4 günü bulmaktadır. Verilen bu aralara da resmi tatil denilmektedir. Bu nedenle çalışan kişiler ve eğitimi süren, okula giden vatandaşlar bu resmi tatilin yılın hangi günlerinde olduğunu merak etmektedir. Bu nedenle de resmi tatil günleri ile ilgili internette pek çok araştırma yapıldı. Peki 2022 senesi resmi tatil günleri ne zaman?

2022 Resmi Tatil Günleri

  • Yılbaşı, 1 Ocak Resmi Tatil: Her sene bir günlük ilan edilen resmi tatil 2022 senesi için Cumartesi gününe denk gelmektedir. Bu nedenle her ne kadar resmi tatil olsa da çoğu vatandaş için pek bir anlam ifade etmemiştir.
  • 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı: Milli bayramımız olan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı her sene 23 Nisan'da coşku ile kutlanmaktadır. Fakat 23 Nisan tıpkı yılbaşı gibi bu sene Cumartesi gününe denk gelmiştir. Cumartesi gününe denk geldiği için herhangi bir resmi tatil olmasa da tüm ülke genelinde kutlamalar yapıldı.
  • 1 Mayıs Emekçi ve Dayanışma Günü; Bu sene resmi tatil verilen özel günlerden biri olan İşçi Bayramı'nda da resmi tatil verilememiştir. Bunun sebebi de tıpkı diğer özel günlerde olduğu gibi 2022 senesinde 1 Mayıs'ın Pazar gününe denk gelmesi ile birlikte 1 Mayıs da resmi tatil ilan edilemedi.
  • Ramazan Bayramı: Ramazan ayının hemen ardından gelen Ramazan Bayramı bu sene de kutlandı. Her sene olduğu gibi 3 gün resmi tatil verilen Ramazan Bayramı'nda hafta sonu da birleşerek çalışanlara ve okuyanlara 5 gün tatil verilmiş oldu.
  • 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı: Bu sene de 19 Mayıs günü bir günlüğüne resmi tatil ilan edilecektir. Kutlamaların yapılacağı gün haricinde herhangi bir resmi tatil yoktur.
  • Kurban Bayramı: Bir sene içerisinde iki kere kutlanan dini bayramların bir diğeri ise Kurban Bayramı'dır. 4 gün süre ile kutlanan bayram için de 4 gün resmi tatil verilmektedir. Bu sene Kurban Bayramı 9-12 Temmuz arasındadır.
  • Demokrasi Bayramı: 2015 senesinde bu yana kutlanmaya başlanan Demokrasi Bayramı bu sene de kutlanarak, resmi tatil verilecektir. 15 Temmuz Cuma gününe denk gelmektedir.
  • 30 Ağustos Zafer Bayramı: 30 Ağustos Zafer Bayramı da tıpkı diğer milli bayramlar gibi resmi tatildir. Kurtuluş Savaşı'nda zafer ile çıkmamız adına anılan bu önemli gün de resmi tatil olacaktır.
  • Cumhuriyet Bayramı: Cumhuriyet'in ilan edildiği bu önemli gün, ülke genelinde tüm coşkusuyla kutlanmaktadır. 29 Ekim günleri bu nedenle resmi tatil verilirken, bu sene Cumartesi gününe denk gelmesi ile resmi tatil verilmeyecektir.