2022 Öğretmenevi konaklama şartları ve ücretleri nelerdir?

2022 Öğretmenevi konaklama şartları ve ücretleri nelerdir?

Her şehirde bulunan öğretmenevlerinin ücretleri konaklamak isteyen vatandaşlar tarafından merak konusu haline geldi. Peki öğretmenevinde konaklama ücretleri ne kadar? Detaylar gursesgazetesi.com'da.

Otel ve apart gibi konaklama fiyatlarının son dönemde artması ile birlikte pek çok vatandaş öğretmenevlerinin ücretlerini merak etmeye başladı. Otel vb. gibi konaklama yerleri kadar konfora sahip olan öğretmenevlerinin her şehirde bulunması ile birlikte, şehir dışında kısa süreli de olsa işi olan vatandaşlar buralarda konaklamayı tercih etti. Bu nedenle de kişilerin yaptığı araştırmalarda en çok öğretmenevlerinin fiyatı ve bu konaklama yerlerinde kimlerin kalabileceği vardı. Peki öğretmenevinde kimler konaklayabilir? İl il öğretmenevi konaklama ücretleri ne kadardır?

ÖĞRETMENEVİNDE KİMLER KONAKLAYABİLİR?

Öğretmenevinde konaklamak isteyen vatandaşlar için büyük sınırlandırmalar bulunmamaktadır. Bu nedenle de pek çok kişi oldukça kolay bir şekilde konaklayabilmektedir. Fakat burada önemli olan nokta öğretmenevlerindeki öncelik sırasıdır. Pek çok kişi tarafından tercih edilen öğretmenevlerinin genellikle doluluk oranları fazladır. Bu nedenle de bir öncelik sırası yapmak durumunda kalınmıştır. Bu öncelik sıralamasını ise Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmenevi, Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu Uygulama Yönergesi'ne göre belirlenmiştir. Öğretmenevi öncelik sıralaması ise şu şekildedir;

  • Emekli ve aktif eğitim çalışanları ve yakınları,
  • Milli Eğitim Bakanlığı projeleri kapsamında düzenlenen yarışma, müsabaka ve kültürel etkinlik katılımcıları,
  • Öğrenciler,
  • Diğer kamu çalışanları,
  • Sivil vatandaşlar öğretmenevinde konaklayabilmektedir.

ÖĞRETMENEVİ KONAKLAMA ÜCRETLERİ NE KADAR?

Bu detayların yanı sıra, bu kategoriye giren vatandaşların en çok merak ettiği konu ise öğretmenevinde konaklama ücretleri olmuştur. Peki öğretmenevi ücretleri ne kadardır? İşte 2022 sivil kişiler için öğretmenevi ücretleri..

Öğretmenevi için verilen ortalama fiyatlar şu şekildedir;

  • Ankara Öğretmenevi Ücreti - Tek kişilik oda; 200-250 TL, Paylaşımlı oda; 150-175 TL, Çift kişilik oda; 300-350 TL şeklindedir.
  • Adana Öğretmenevi Ücreti - Tek kişilik oda; 95 - 142,5 TL, Çift kişilik oda; 190 - 285 TL
  • İstanbul Öğretmenevi Ücreti - Sivil kişiler için; 140 TL, öğretmenevi üyeleri için ise 120 TL şeklindedir.
  • İzmir Öğretmenevi Ücreti - Sivil kişiler için konaklama ücreti; 150 TL şeklindedir.
  • Antalya Öğretmenevi Ücreti - Tek kişilik oda; 210 TL, İki kişilik oda; 250 TL, üç kişilik oda ise; 360 TL'dir.
  • Samsun Öğretmenevi Ücreti - Tek kişilik oda; 160 TL, iki kişilik oda; 240 TL, üç kişilik oda da 240 TL'dir.