19 Mayıs Tatil Mi? 19 Mayıs Hangi Gün? 18 Mayıs Yarım Gün Mü Olacak?

19 Mayıs Tatil Mi? 19 Mayıs Hangi Gün? 18 Mayıs Yarım Gün Mü Olacak?

19 Mayıs bu yıl için de gelip çatmışken, vatandaşlar 19 Mayıs ile ilgili pek çok arama yapıyor. Vatandaşlar 19 Mayıs günü okula ve işe gidip gitmeyeceklerini araştırıyor. Peki; 19 Mayıs resmi tatil mi? 18 Mayıs yarım gün mü? 19 Mayıs tatil mi olacak?

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı için bu yıl da geri sayım başladı. Heyecanlı bir şekilde beklenen bayram ile ilgili ise vatandaşların kafasında pek çok soru yer alıyor. Özellikle sosyal medyada ve arama motorlarında vatandaşlar 19 Mayıs'ın tatil, 18 Mayıs'ın ise yarım gün olup olmayacağı en çok aratılanlar arasına girdi. Peki; 19 Mayıs resmi tatil mi?

19 Mayıs Tatil Mi?

Her yıl 19 Mayıs'ta kutlanılan Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı için bu yıl da sayılı saatler kaldı. Bu önemli bayram gelip çatmışken vatandaşlar ise 19 Mayıs'ın resmi tatil olup olmadığını ve 18 Mayıs'ın yarım gün olup olmayacağını sıkça arattı. Öte yandan 19 Mayıs'ın bu yıl Perşembe gününe denk geliyor olması 20 Mayıs Cuma gününün de tatil olup olmayacağı merak konusu oldu. Ülkenin pek çok noktasında kutlamalar ve organizasyonlar düzenlenecek olan resmi bayramın tatil olup olmayacağı araştırılıyor.

Sosyal medyada dün gece saatlerinde, yüksek takipçi sayısına sahip bir hesap, hükümetin bu yıl 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nda resmi tatil uygulaması yapmayacağını iddia etmesi üzerine vatandaşlar Perşembe günü okulların ve devlet dairelerinin resmi tatil olup olmayacağını merak etti ve aratmaya başladı. Arama motorlarında en çok aratılanlar arasına giren bu soru ile ilgili ise kesin cevaplar şu şekilde;

Her yıl 19 Mayıs'ta kutlanan Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, okullar ve devlet daireleri için resmi tatil olarak kabul ediliyor. Her yıl tatil olduğu gibi bu yıl da 19 Mayıs Perşembe günü resmi tatil olduğu açıklanmıştı. Bu nedenle okullar ve resmi kurumlarda 19 Mayıs perşembe günü bayram nedeniyle resmi tatil uygulaması yapılacak. Peki; 18 Mayıs tatil mi, yarım gün mü?

18 Mayıs Tatil Mi? 18 Mayıs Yarım Gün Mü?

Genellikle bayramların ve özel günlerin arefesinde okullarda ve resmi kurumlarda yarım gün ya da tatil uygulaması yapılması vatandaşların bu yıl yarım gün uygulaması yapılıp yapılmayacağını merak etmesine sebep oldu. Ancak bu yıl 18 Mayıs'ta resmi tatil ya da yarım gün uygulaması yapılmayacak.

20 Mayıs Tatil Mi? 20 Mayıs Okul Var Mı?

19 Mayıs'ın Perşembe gününe denk gelmesi sonrasında pek çok vatandaş 20 Mayıs Cuma gününün de tatil olup olmayacağını arama motorlarında aratmaya başladı. Ancak 20 Mayıs Cuma günü ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmamış olması sebebiyle tatil ya da yarım gün uygulaması yapılmaması bekleniyor.