Meteorolojiden o illere sağanak uyarısı!

Meteorolojiden o illere sağanak uyarısı!

Sıcaklar artmaya devam ederken, meteoroloji bazı illere sağanak uyarısında bulundu. Ülkenin bir yanı sıcaktan kavrulurken, diğer yanı ise sağanak ile mücadele edecek. Detaylar gursesgazetesi.com'da.

Meteoroloji ilerleyen günler için sağanak yağmur uyarısı yaptı. O uyarının arından sağanak yağmura maruz kalacak olan iller merak konusu olurken, diğer taraftan da sıcaklıkların giderek artması gündeme geldi. Bölge bölge sıcaklıklar değişirken hava sıcaklıklarının daha da artarak 40 dereceği bulacağı öğrenildi. Fakat ülkenin bir diğer yanında ise sağanak yağmur uyarıları yapılmaya başlandı.

SAĞANAK UYARISI YAPILDI!

Hava sıcaklıkları artarak devam ederken Anadolu bölgesi için sağanak uyarısı yapıldı. Anadolu bölgesindeki pek çok şehir bu sağanak yağıştan etkilenirken sıcaklıkların yine de yüksek olduğu öğrenildi. Geçen hafta sonu Türkiye genelinde yüksek sıcaklıkların görülmesinin ardından bu hafta içi sağanak yağma olasılığı yüksek verildi. Hafta sonuna kadar devam etmesi planlandığı açıklandı.

Sağanak yağışın görüleceği yerler isse şu şekilde açıklandı;

  • Doğu Anadolu'nun Kuzeyi
  • İç Ege
  • Göller Yöresi
  • İç Anadolu'nun Doğusu
  • Karadeniz'in İç Kesimleri
  • Bilecik
  • Eskişehir
  • Çankırı ve bu illerin çevreleri

SICAKLIKLAR NORMALİN ÜZERİNDE SEYREDECEK

Anadolu bölgesinde ve illerinde sağanak yağış ihtimali bulunurken, Meteoroloji Genel Müdürlüğü ülke geneli için sıcaklık uyarısında bulundu. Ülke genelinde sıcaklıkların normallerin 6-10 derece kadar üzerinde olduğu açıklandı. Bunun yanı sıra da Güneydoğu Anadolu bölgesinde toz taşınımı için uyarı verildi.

ÜLKE GENELİ HAVA DURUMU

Marmara: Genel olarak parçalı ve az bulutlu olan Marmara Bölgesi'nde zaman zaman gök gürültülü sağanak yağışın da etkili olacağı açıklandı. Hava sıcaklıklarının ise ortalama olarak 30 derece olduğu öğrenildi.

Ege: Parçalı ve az bulutlu olan Ege, sıcaklığın yüksek olduğu bölgelerden biri oldu. Akşam saatleri için yağış ihtimali uyarısında bulunuldu. Hava sıcaklıklarının ortalama olarak 35 derece olduğu öğrenildi.

Akdeniz: Az bulutlu havanın hakim olduğu Akdeniz'de sıcaklıklar normalin çok üzerinde seyrettiği görüldü. Adana'da hava sıcaklıkları 39 dereceyi bulacağı açıklandı. Hava sıcaklıkları yükselmeye devam ederken, günün bazı saatleri için sağanak uyarı da yapıldı.

İç Anadolu: Sıcaklıkların ortalama olarak 30 derecelerde görüldüğü İç Anadolu'da hafta sonuna kadar gök gürültülü sağanak yağış uyarısı yapıldı. Güneyli yönlerden ise kuvvetli rüzgar ihtimali açıklandı.

Batı Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu havanın hakim olduğu Batı Karadeniz için sis ve sağanak uyarısı yapıldı.

Orta ve Doğu Karadeniz: Gök gürültülü sağanak yağışın görüleceği Karadeniz bölgesinde sıcaklıklar kesim kesim 20 derecelerine düşecek.

Doğu Anadolu: Kısa süreli yağışların görüleceği Doğu Anadolu Bölgesi'nde rüzgar yeniden hakim olacak. Bu bölge için de sağanak ve kuvvetli rüzgar uyarısı yapıldı.

Güneydoğu Anadolu: Sıcaklıkların 40 dereceye ulaştığı Güneydoğu Anadolu bölgesinde, toz taşınımı uyarısında bulunuldu.