Veliefendi'de 96'ncısı düzenlenecek Gazi Koşusu hazırlıkları devam ediyor!

Veliefendi'de 96'ncısı düzenlenecek Gazi Koşusu hazırlıkları devam ediyor!

1927 yılından beri düzenlenen Gazi Koşusu bu yıl 96'ncısı olacak. Gazi Koşusu öncesinde hummalı çalışma ve büyük heyecan ortamı bulunuyor. Heyecanla beklenilen koşuda 'Atların Derbisi' ifadeleri kullanıldı. Haberin detayları gursesgazetesi.com'da...

1927 yılından beri düzenlenen Gazi Koşusu bu yıl 96'ncısı olacak. Gazi Koşusu öncesinde hummalı çalışma ve büyük heyecan ortamı bulunuyor. Heyecanla beklenilen koşuda 'Atların Derbisi' ifadeleri kullanıldı.

Üç yaşlı safkan İngiliz taylarının yarış hayatlarında sadece bir kez koşabildikleri, çim pistte 2 bin 400 metre mesafeli koşu, 26 Haziran Pazar günü yapılacak. Büyük yarışa günler kala atçılık camiasında heyecan giderek artıyor. Sabah saatlerinde başlayan çalışmalara seyisler, antrenörler ve jokeyler katıldı. Gezinti ve koşuyla antreman yapan atlar, temizlik ile bakımlarının ardından dinlenmeye alınıyor. Türkiye Jokey Kulübünün sunduğu geniş imkanlar çerçevesinde konforlu ahırlarında 24 saat boyunca özenle bakılan, özel yemlerle beslenen safkan yarış atları, sahipleri ile yarış severlerin yüzlerini güldürmek için piste çıkacağı zamanı bekliyor.

Bu yıl düzenlenecek Gazi Koşusu'na 22 atın kaydı yapıldı. Kaydı yapılan atlardan 19'u erkek, 3'ü dişi olduğu belirtildi. Yarışlarda boy gösterecek atların isimleri; ''Age of Fire Anadolu Gururu, Baba Şahin, Bold Sea Rover, Bright Hope, Cafer Bey, Captain Fantastic, Cheeky Son, Çakırlar, Dollar Man, Final Dance, Hardmet, Maximus Boy, Mystic Power, Rage of the Wind, Royal Baby, Sigoş, Zala Bey, Zorro, Karakraliçe, Mucize Kız, Secret Power''

At Camiasında Büyük Heyecan!

Bu yıl 96'ncısı yapılacak Gazi Koşusu'nun heyecanının başladığı hipodromda unutulmaz jokeylerden Süleyman Akdı, TJK Denetim Kurulu Başkanı, at sahibi ve yetiştirici Armağan Turhan ile eski jokey Gökhan Gül, derbiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Türkiye'de Gazi Koşusu ve Cumhurbaşkanlığı Koşusu dahil olmak üzere birçok önemli yarışı kazanan 'İmparator' lakaplı Süleyman Akdı, derbinin büyük bir mücadeleye sahne olacağını aktararak, Bu sene çok büyük bir atmosfer var. Çok denk atlar düştü. 6-7 tane birbirine çok yakın at var. Zorlu bir yarış olacak. Favoriler var ama sürpriz olma ihtimali de çok yüksek.