Edirneli pehlivanlar, 662'inci Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri için şimdiden antrenmanlara başladı!

Edirneli pehlivanlar, 662'inci Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri için şimdiden antrenmanlara başladı!

Türklerin ata sporu olarak bilinen yağlı güreş, Edirneli pehlivanların antrenmanları ile tekrar gündeme geldi. Pehlivanlar 2023 karşılaşmaları için şimdiden çalışmalara başladı. İşte detaylar…

Yüzyıllardır Türklerin ata sporu olarak değerlendirilen ve günümüzde halen popülerliğini korumaya devam eden geleneklerden birisi olan yağlı güreş, her yıl ülkemiz ve diğer dünya ülkeleri tarafından yakından takip ediliyor. Çekişmeli geçen 2022 karşılaşmalarının ardından 2023 için geri sayım devam ederken Edirneli pehlivanlar iddialarını bir kere daha ortaya koydu.

2023 yılında düzenlenecek olan karşılaşmalar için şimdiden antrenman yapmaya başladıkları öğrenilen Edirneli pehlivanlar, Edirne Spor Salonu’nda kondisyon ve taktik çalışmaları yapıyorlar. Başpehlivanlık hedefi olan Edirneli pehlivanların çalışmaları, spor gündeminde büyün yankı uyandırırken erken başlayan çalışmaların yoğunluğu ise herkesi şaşırttı.

YOĞUN ANTRENMAN PROGRAMINA BAŞLADILAR!

edirneli-pehlivanlar-662inci-tarihi-kirkpinar-yagli-guresleri-icin-simdiden-antrenmanlara-2.jpg

7- 9 Temmuz 2023 tarihlerinde düzenlenecek olan 662’inci Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri için şimdiden antrenmanlara başlamış olan Edirneli pehlivanlar, iddialarını ortaya koydu. Başaltı kategorisinde güreşen Tansel Umut isimli pehlivan, hedefinin başpehlivanlığa yükselmek olduğunu belirtirken son Kırkpınar’ın belindeki rahatsızlık sebebi ile umduğu gibi geçmediğini ifade etti. Salon çalışmalarına başladıklarını ifade eden Umut, “başa çıkabilmek adına şimdiden yoğunlaştık, çift antrenman yaparak ilerliyoruz” açıklamasında bulundu.

Minik boy kategorisinde güreşen pehlivanlardan olan Aydıncan Gümüşdağ ise elde etmiş olduğu başarıyı sürdürmek için elinden geleni yapacağını ifade etti. Çalışmaların erken başladığını belirten Gümüşdağ, şu ifadeleri kullandı: “Elde edeceğimiz başarılar ile Edirne’yi en iyi şekilde temsil etmeyi hedefliyoruz.”

“EDİRNE’YE BAŞPEHLİVAN KAZANDIRMAK İSTİYORUZ!”

8 ay öncesinde başlamış olan antrenmanlar ile ilgili konuşan Şahi Spor Kulübü Başkanı Şamil Doğu Delen, 662’inci Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri için hedeflerinin oldukça büyük olduğunu ifade etti. Güreşçilerin erken form tutmaya başladıklarını belirten Delen, şu ifadeleri kullandı: “Son 7 yıldır kulüp olarak hem yağlı güreşte hem de minder güreşinde büyük başarılar elde ediyoruz. 661’inci Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde de pehlivanlarımız yine başarı elde edecekler. Yarışan güreşçilerimiz 7 Kırkpınar’ın 6’sında başarı elde etti. Bizim amacımız Edirne’ye bir başpehlivan ve madalyalar kazandırmak.”