Edirne Valisi Kırbıyık açıkladı: Yeni stat için Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan geldiler!

Edirne Valisi Kırbıyık açıkladı: Yeni stat için Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan geldiler!

Edirne’de yürütülen yeni stat projesine ilişkin önemli bilgiler veren Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık, Keşan İlçe Başkanı Recep Pekcan’ın eleştirilerine de yanıt verdi. İşte detaylar…

Şu sıralar sıklık ile etkinlikten etkinliğe koşan ve Edirne halkı için daha geniş kapsamlı hizmetler geliştirmeye çalışan Vali Hüseyin Kürşat Kırbıyık, geçtiğimiz günlerde Edirne halkını yakından ilgilendiren önemli gelişmelere ilişkin açıklamalar yaptı.

Geçtiğimiz günlerde kamuoyunu ve Edirne halkını bilgilendirmek amacı ile bir açıklama yapan Vali Hüseyin Kürşat Kırbıyık, Edirne’de inşa edilecek olan yeni stada ilişkin önemli bilgiler verdi. Konuşmasında geçtiğimiz günlerde Alan Başkanlığı modelini eleştiren Keşan İlçe Başkanı Recep Pekcan’a da yanıt veren Vali Kırbıyık, yakından takip edildi.

“ÇALIŞMALARIMIZI SÜRDÜRÜYORUZ!”

edirne-valisi-kirbiyik-acikladi-yeni-stat-icin-genclik-ve-spor-bakanligindan-geldiler-2.jpg

Önemli açıklamalara imza atan Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık, merak ile beklenen stat projesine ilişkin bilgiler verdi. Vali Kırbıyık, konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı: “Stadyum ile ilgili olarak çalışmalarımız devam ediyor. Aynı anda birkaç çalışma yürütülüyor. Yeni stat yapımı konusunda da çalışmalarımız bulunuyoruz. Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan arkadaşlarımız yeni stat ile ilgili olarak geçtiğimiz kapalı yüzme alanının arka kısmında bulunan alana geçtiğimiz hafta geldiler. Proje çalışmaları hızlı bir şekilde yürütülüyor. Bizim artık 25 Kasım Stadı’na şehir olarak tahammülümüz kalmadığını düşünüyorum.”

İLÇE BELEDİYE BAŞKANINA YANIT VERDİ!

Cumartesi günü Alan Başkanlığı modeline ilişkin eleştiriler yapmış olan Keşan İlçe Belediye Başkanı Recep Pekcan’a yanıt veren Vali Kırbıyık şu ifadeleri kullandı: “Ben aslında kolay kolay siyasi tartışmaların içerisinde yer almam. Ancak bugün buraya gelme gereği hissettim. Özellikle de bazı konuları açığa kavuşturmak istiyorum. Cumartesi günü Keşan ilçemizde Saros Çalıştayı gerçekleştirdik. Neler yapılabilir bir değerlendirmek istedik. Yerel yönetimler de oradaydı. Alan Başkanlığı önerisini getirdi. Biz, Alan Başkanlığı’nın tartışılmasını istedi. ‘Yapıyoruz, çalıştık, sunduk’ demedik. Türk idare sistemine bakıldığında bu bölge için alternatif budur dedik. Mevcut sistem devam edebilir. İlgili muhtarlıklar, belediyeler ve özel idareler arasında ki yetkisel paylaşım devam edebilir.”