UEFA Yeni Planı Açıkladı! Yeni Turnuva Geliyor

UEFA Yeni Planı Açıkladı! Yeni Turnuva Geliyor

UEFA'dan bugün ki yeni resmi açıklaması ile bir turnuva daha ekliyor. Yeni turnuva nasıl olacak? Detaylar gursesgazetesi.com'da...

UEFA yeni bir turnuva daha devreye sokacak. UEFA tarafından yapılan açıklama da sezon öncesi Devler Ligi'nde mücadele eden takımlar arasında en başarılı olanlar için yeni bir turnuva daha düzenleyecek. Turnuvanın detayları açıklandı.

UEFA, sezon başında dört Şampiyonlar Ligi takımının yer alacağı bir 'açılış turnuvası' üzerinde çalışmalar yürütmektedir. UEFA son zamanlarda Avrupa futbolunu çeşitlendirmeye ve yenilikler getirerek etkinliğini yaymak istemektedir. Planlanan yeni turnuvalar ve var olan turnuvalar üzerinde yapılan değişiklikler UEFA kanadında yeni kan olarak açıklandı. Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi, Konferans Ligi ve planlanan yeni turnuva ile UEFA'nın ülke takımları organizasyonları için bir yıl içerisinde iki farklı turnuva dizayn etmesini amacı Avrupa Futbolu'nu canladırmak. Tüm Avrupa ülkelerinin futbol takımlarını UEFA'ya ait turnuvalarda birbirleriyle rekabet içerisinde olmasını istemesi son zamanlarda Dünya'da futbol gündemini yoğun bir şekilde meşgul etmektedir.

UEFA, Avrupa futboluna bir turnuva daha kazandırmak için kollarını sıvadı. AP'nin UEFA'daki kaynaklarına dayandırdığı habere göre kurum, sezon başında Şampiyonlar Ligi'nden dört takımın katılacağı bir 'açılış turnuvası' üzerinde çalışıyor. Şampiyonlar Ligi'nde 'Final Four' formatını tartışan fakat bu fikirden vazgeçen UEFA, sezonun sonu yerine sezonun başında mini bir turnuva düzenlemesi fikrine daha sıcak bakmaya başladı.

Final Four formatından, tek bir şehirde dört ayrı takımın taraftarlarının yer almasından dolayı ortaya çıkabilecek lojistik problemleri nedeniyle cayan Avrupa futbolunun patronu UEFA, sezon başında yapmayı düşündüğü 'açılış turnuvası' organizasyonunu Avrupa kıtası dışında gerçekleştirmeyi düşünüyor. Böyle bir karar gerçekleşirse Avrupa kıtası dışında oynanması düşünülen en kabiliyetli kıta ve ya ülke Amerika Birleşik Devletleri olması planlanıyor. ABD'nin sahip olduğu lojistik, saha kapasitesi, taraftar topluluğu boyutu ve imkanlara ulaşılabilir yönleri sayesinde UEFA'nin ilk tercihi arasında yer almaktadır.

2024'te devreye girecek tek gruplu yeni Şampiyonlar Ligi formatından 36 takım arasında ilk dördü alanların, sezon önü gerçekleştirilecek bu açılış turnuvasında yer alacak takımlar olması masadaki opsiyonlardan biri.