Türkiye bir rekora imza attı! Tolga Pamir ve Sevda Ersezer'den rekor geldi!

Türkiye bir rekora imza attı! Tolga Pamir ve Sevda Ersezer'den rekor geldi!

10 Haziran Cuma saat 13.27'de Artvin Hopa Limanı'ndan yola çıkan Tolga Pamir ve Sevda Ersezer, 11 gün 20 saat 23 dakika ile Türkiye Turu rekorunu kırdı. Türkiye tarihinde bir ilk olan rekor denemesi başarıyla sonuçlandı. Detaylar gursesgazetesi.com'da...

10 Haziran Cuma saat 13.27'de Artvin Hopa Limanı'ndan yola çıkan Tolga Pamir ve Sevda Ersezer, 11 gün 20 saat 23 dakika ile Türkiye Turu rekorunu kırdı. Türkiye tarihinde bir ilk olan rekor denemesi başarıyla sonuçlandı.

Tolga E. Pamir ve Sevda Ersezer, Gökova kardeşlerin gerçekleştirmiş oldukları rekoru kırarak yeni bir başarıya imza attılar. Hopa ile İskenderun Limanı arasındaki parkuru, 11 gün 20 saat 23 dakika başarıyla tamamladılar. Hakem heyeti onayıyla beraber Pamir ve Ersezer, Türkiye Turu'nun yeni rekortmenleri oldukları açıklandı.

Tur Rekoru Dünya Rekorlar Listesinde Yer Aldı

Dünya Yelken Hız Rekoru Konseyi tarafından tekneye yerleştirilen özel tracker ile takip edilen parkurda, Pamir ve Ersezer'in süresi kayıt altına alındı. Bu takip doğrultusunda ise rekor parkuru ve süresi, uluslararası rekorlar listesine tanımlanarak bir ilk gerçeklemiş oldu. Pamir, Bu tip projelerin uluslararası alanlarda tanınması ve ülkemizi çevreleyen karasularında dünya yelkencilerinin katılımlarını arttıracağına inanıyorum. Bu alanlarda başarılan rekorları izleyen ekip ve ikililerin, bu zorlu süreci bizler gibi gerçekleştirmek isteyeceğine eminim ve inanıyorum.

Türkiye'de Yelken sporunun açık deniz alanında bu sporun geliştirilmesi ve uygulanması adına Türkiye'nin dört tarafını denizlerle çevreleyen alanda bu rekorların uluslararası platformlarda güzel bir şekilde tanıtılması ve yelken sporuna herkesin ilgisini çekmeye yönelik Tolga Pamir öncülüğünde başlatılan ve başarıyla hayata geçirilen bu proje, Türkiye Yelken Federasyonu'nun onayı doğrultusunda 2021'de ilk kez kayıt altına alındı. Rekor denemesi kapsamında, Tolga E. Pamir, tek başına sadece yelken ve rüzgar gücünü kullanarak Hopa ile İskenderun limanı arasındaki parkuru dışarıdan hiçbir yardım almadan tamamlayan ilk sporcu oldu. 1500 deniz mili mesafesini 16 gün 16 saat 27 dakika 31 saniye'de kara alanına hiç ayak basmadan başarıyla tamamlayan Pamir, bu sene Sevda Ersezer ile birlikte Dou Challange4seas'de aynı mesafede aynı şartlar altında başarıyla bitirerek rekora imza atmayı tamamladı.
Türkiye tarihinde ilk defa bir kadın ve bir erkek birlikte rekora imza atmak amacıyla birlikte başvurdukları yolu başarıyla tamamlayarak bitirebilen grup olarak tarihe geçti.